Unió de Pagesos convoca una concentració al Mercadona de Vic per exigir preus justos per als productors de llet

La protesta arriba després que les cooperatives d'Osona acceptessin un acord amb Làctia per no llençar la producció

Sota el lema ‘Preu just per la llet’, Unió de Pagesos (UP) ha convocat per aquest divendres una nova protesta a les portes del supermercat Mercadona de Vic nord per exigir a la cadena que garanteixi “uns preus justos per als productors de llet”. Serà la segona protesta que organitza el sindicat, després de la del passat 27 de juliol.

Arriba quinze dies després que les cooperatives Plana de Vic i Vaquers d’Osona es veiessin obligats a acceptar “un preu mínim” amb la distribuïdora Làctia -que té entre els seus principals clients Mercadona-, per evitar haver de llençar els 182.000 litres de llet que produeixen al dia. La concentració es farà a les 11 del matí. A través d’un comunicat el sindicat recorda que Mercadona és “líder de vendes de llet de marca blanca”. Per aquesta raó els insten a “modificar la seva política comercial per assegurar que no es destrueix el valor a la cadena alimentària, pagant a la indústria un preu que li permeti pagar un preu just al productor”.

Un acord de dos mesos

Les cooperatives Plana de Vic i Vaquers d’Osona van arribar a un acord amb Làctia el passat 3 d’agost perquè l’empresa els hi seguís comprant la llet fins a finals de setembre. Va ser ‘in extremis’ i per “un preu mínim”. Concretament es va fixar un preu de 0,35 euros el litre, per sota del cost que reclamaven els ramaders per poder cobrir les despeses de producció. Segons els mateixos damnificats, ho van fer per no haver de llençar 182.000 litres de llet diaris i evitar que algunes explotacions es veiessin obligades a tancar.

Amb la protesta UP espera que la resta de cadenes distribuïdores se sumin a una modificació del preu “i que totes plegades deixin d’utilitzar la llet com a producte reclam”, tot recordant que el sector lleter “fa temps que pateix un ofegament econòmic”.

Comentaris

    MHP 16/08/2021 4:45 pm
    Vic,??? Això te pinta d'estar organitzat pels fatxes indepres de Esclat Bon Preu. Per cert, quan paguen la llet aquests del Esclat als ramaders? Seria interessant podee comparar.

Nou comentari