El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Neix la patronal Anem per Feina, independentista i participativa
  • CA

Anem per Feina, empresaris catalans independents. És la primera patronal “desacomplexadament independentista” que neix per cobrir “un forat de representativitat en l’àmbit de l’empresariat, amb una patronal moderna i de representació empresarial del segle XXI”. Així ho han anunciat en roda de premsa sota el paraigua de l’ANC els seus impulsors, que ja comptem amb 500 empreses associades i delegacions en vuit zones del país. A més, la nova patronal “està oberta a sumar-hi altres patronals i associacions que tinguin els objectius polítics i econòmics amb què naixem”, ha relatat Sílvia Cubo, empresària impulsora de la patronal. “Creiem que hi ha un sector d’empresaris orfes de representació des del punt de vista nacional i també de valors econòmics i de modernitat”, ha concretat David Fernández, coordinador de la comissió Fem República de l’ANC, que ha impulsat la patronal en el marc de l’estratègia d’Eines de País.

Si bé als seus impulsors no els agrada la paraula patronal i insisteixen que acturan de forma independent “perquè no ens devem a ningú i només hem de donar explicacions als nostres socis”, reconeixen que la seva funció serà fer de patronal, “aglutinant empreses amb interessos de país i de modernitat comuns per donar solucions reals a problemes reals, perquè ens hem cansat d’esperar que ens ho solucionin altres. Volem donar solucions reals a problemes reals, perquè ens hem cansat d’esperar que ens ho solucionin altres”, ha dit Sílvia Cubo. 

La patronal, que utilitzarà les sigles AxF, ha explicat que vol esdevenir un “hub d’empreses per fomentar l’emprenedoria i fomentar les empreses modernes, creatives i emprenedores del segle XXI”. Tot plegat, amb dos objectius, un de polític, “la independència”, i un d’econòmic, projectar les empreses d’arreu del territori en un entorn de modernitat i amb el repte de posar en valor tot el territori més enllà de Barcelona, la sostenibilitat, “perquè és l’única manera de tenir una bona relació amb els nostres treballadors i inversors”, la transparència “amb la societat i amb els nostres socis”, i compromesos amb la innovació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa