El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Estat injectarà 45 milions als aeroports de Reus i Girona en cinc anys
  • CA

L’Estat injectarà uns 20,8 milions d’euros a l’aeroport de Reus durant els pròxims cinc anys i a banda també té previst invertir 24,324 milions al de Girona. El pla d’inversió en què es contempla aquesta inversió figura en el Document de Regulació Aeroportuària 2022-2026, o DORA II. Aquest és el pla que marca les línies principals per al sector aeroportuari de l’estat espanyol per al pròxim lustre i que ha deixat fora el projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat.

El text l’ha aprovat el Consell de Ministres i s’ha presentat aquest dimecres. En el cas de l’aeròdrom reusenc, la inversió més elevada correspondrà als vuit milions d’euros per l’any 2023. Entre altres aspectes, fins al 2026 s’aportaran recursos que apostin per l’increment de la seguretat operacional, la de persones i les instal·lacions, segons ha informat l’agència ACN.

En el cas de l’Aeroport Girona-Costa Brava, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana planifica inversions per valor de 24,324 milions d’euros. Aquests diners es subdivideixen en sis accions. La partida més important, i que s’emporta el gruix de la inversió, és per a “actuacions per al desenvolupament aeroportuari”. En concret, són 10,619 milions d’euros que s’executaran entre l’any 2025 i el 2026 i que estan previstes que estiguin enllestides al juliol del darrer any que abasta el quinquenni.

L’aprovacio del DORA ha estat controvertida en les darreres setmanes pel conflicte que ha suposat l’ampliació del Prat proposada per Aena. Es tractava d’una ampliació en la qual no hi estava d’acord el Govern per les afectacions de la tercera pista a l’espai natural de la Ricarda. Hi havia una previsió d’inversió de 1.700 milions d’euros. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha dit avui precisament que aquest projecte necessitaria abans obtenir un consens que per ara no té i ha acusat el govern espanyol de voler “fer i desfer” sense comptar amb el Govern de la Generalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa