L’ANC denuncia una maniobra a Pimec per posar traves a candidatures alternatives

La patronal ha convocat eleccions el 23 de febrer i EinesPimec ha de recollir avals i fer una candidatura abans del 12 de febrer

Després de 24 anys a la presidència, Josep González ha convocat eleccions a la patronal de la petita i mitjana empresa Pimec. Seran el 23 de febrer, i van ser convocades el dia 2 al vespre, després que González reununciés a la presidència. Les candidatures que vulguin enfontar-se a la candidatura continuista, que encapçalarà l’actual secretari general, Antoni Cañete, tenen només fins el 12 de febrer per presentar una candidatura avalada per 100 empreses associades i amb 40 noms per conformar la junta. Una tasca titànica, que la patronal sap bé. De fet, en 24 anys no hi ha hagut eleccions perquè no hi ha hagut candidatures alternatives.

Aquesta vegada, però, ho intentarà una candidatura liderada pel vicepresident de la Cambra de Comerç de Barcelona, Pere Barrios, que amb Joan Canadell, va impulsar la candidatura Eines de País -vinculada a l’ANC- i va guanyar les eleccions a la cambra. Barrios, que aquest dijous va anunciar que intentaria bastir una candidatura, ha rebut el suport de l’ANC, que en un comunicat ha assegurat que “dona suport públicament a la candidatura d’EinesPimec, que s’inclou dins la campanya Eines de País“, i posa “la seva estructura, recursos i capacitat mobilitzadora al servei d’aquest projecte, que cerca guanyar els comicis d’una de les patronals més representatives de Catalunya”.

Ara bé, l‘Assemblea fa notar que l’actual establishment de Pimec ha fet una maniobra convocant precipitadament les eleccions amb la intenció d’impedir que una candidatura, que l’ANC defineix com a independentista però que el mateix Pere Barrios va matisar assegurant que la independència no serà l’eix vertebrador de la seva llista, sinó canviar les maneres de fer i convertir Pimec en l’única patronal catalana, pugui fer un cop de timó. “L’actual directiva de Pimec ha convocat les eleccions amb el temps mínim requerit i sense anunciar-les amb antelació. D’aquesta manera, es pretenia que cap altra candidatura s’hi pogués presentar i no haver de fer eleccions, tal com ha passat els darrers 25 anys, per tal de garantir la continuitat d’una gestió allunyada de les necessitats del país”, diu l’ANC en un comunicat.

L’Assemblea aposta per la candidatura de Barrios com a “projecte guanyador i clarament independentista que aposta per una gestió democràtica i moderna al servei de Catalunya”.

Comentaris

  De què s'estranya l'ANC? 06/02/2021 11:54 am
  Amb maniobres poc clares, de dubtosa legalitat i enxampant desprevingudes i confiades en la inèrcia habitual de les seves eleccions a la majoria d'organitzacions empresarials, l'ANC va aconseguir col·locar a Canadell a la Cambra de Comerç; un desastre per la Cambra. Ara aquestes organitzacions, moltíssim més poderoses que l'ANC prenen mesures i no tornareu a enxampar-las desprevingudes.
  Dubois 06/02/2021 6:00 am
  Res de nou sobre la terra . Españiistan fotent la grapa arreu i potinejant les institucions alienes
  75
  57
  Respon
  FRAN BCN 06/02/2021 1:00 am
  L'independentisme ho contamina tot..
  449
  139
  Respon
  X2 05/02/2021 5:53 pm
  Au ,fora els franquistes de la Pimec
  RAMON A 05/02/2021 5:31 pm
  Volien continuar potinejant ells sols com sempre
  Observador 05/02/2021 3:35 pm
  Baralla de llops.
  Quin pajaro 05/02/2021 3:12 pm
  Aquest jose gonzalez, podrien dir que està fen un paco, després de "governar" durant trenta anys, ara vol imposar un successor. Fa molta pudor

Nou comentari