Un grup d’empresaris prepara una candidatura per a la patronal Pimec

L’organització, que fa 24 anys que no celebra eleccions, les ha convocat per al 23 de febrer. L’empresari Pere Barrios té el suport d’Eines de País i de l’ANC

Eleccions a la patronal Pimec a corre-cuita després que el seu president durant 24 anys hagi anunciat que plega i immediatament hagi convocat eleccions per al 23 de febrer. Una data que posa moltes traves a evitar que Antoni Cañete, actual secretari general de la patronal, sigui el relleu de González. Amb tot, una iniciativa d’empresaris –no s’han donat noms- liderada per Pere Barrios, actual vicepresident segon de la Cambra de Comerç, ha posat en marxa la maquinària per aconseguir presentar una candidatura alternativa a la patronal. Tenen 9 dies per aconseguir un centenar d’avals d’empreses associades, i una llista de quaranta noms per bastir una candidatura. Barrios, que assegura que ja hi ha una vintena d’empresaris compromesos i que té el suport de l’ACN i d’Eines de País –candidatura de la qual ell formava part i que va guanyar les eleccions a la Cambra de Comerç-, encara que deixa clar que “no tindrem servituds”, no vol batejar la seva candidatura com a independentista, però veu necessari que Pimec representi el teixit empresarial del país, “on més del 50% dels empresaris són independentistes”. Barrios va ser president de Pimec Vallès Oriental i de la sectorial del metall de la patronal, i ara és el número dos de la Cambra.

Barrios, que ha deixat clar que “no és una candidatura d’Eines de País ni de l’ANC”, encara que tingui el suport, remarca que “no donarem prioritat a la qüestió de la independència, que ho deixem en mans dels polítics”, i que el seu objectiu és que “Pimec sigui l’única patronal de Catalunya”. En una presentació telemàtica, ha insistit que “no venim a destruir res, sinó a fer una Pimec millor. Jo he estat a Pimec i sé què no m’agrada i què podem millorar, i segur que cal un canvi de tarannà radical”. L’empresari també ha dit que no descarta bastir ponts amb membres actuals de la junta de Pimec, especialment amb l’actual secretari general, Antoni Cañete: “Com a secretari general és molt difícil de substituir, però com a president està per veure. Estem segurs que a Pimec hi ha gent molt vàlida, en parlarem, però ens obliguen a fer una llista amb un equip complet i volem un canvi de tarannà”, ha assegurat Barrios.

Barrios ha assegurat que demanarà a Josep González que ajorni la convocatòria electoral unes setmanes per donar marge per bastir la candidatura, si bé ha descartat accions legals contra la patronal si no se’n surt. Calen 100 avals d’empreses i 40 candidats perquè la llista sigui oficial.

Comentaris

  Fu man Txu 05/02/2021 8:26 am
  La independencia nomes vindra a traves d´una DUI dura. No hi ha alternativa.
  Angelblau 04/02/2021 5:42 pm
  Endevant .. de mica en mica s'omple la pica
  ton c. 04/02/2021 3:33 pm
  ja el teniu a la plantilla aquest col-laborador, és necesari.
  Ramon 04/02/2021 1:50 pm
  "Què, ca n'hi ha algu, d'aquets corruptgents?". "Pezao er tio! A vé si noh deha trabahà en pà! Anda, vete a po má cafese!".
  Ramon 04/02/2021 1:48 pm
  Espanya-ERC ja té treballant un equip de sicaris per trobar-li piulades, multes de Zona Blava, cangurs de la canalla pagats en negre. S'han repartit la feina. Els sicaris d'Espanya s'encarreguen dels rastrejaments. I els d'ERC d'anar-los portant entrepans i cafès.

Nou comentari