El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Giró defensa la pujada de tipus d’interès com una mesura “valenta i necessària”

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha celebrat aquest divendres la mesura anunciada aquest dijous pel Banc Central Europeu de pujar fins a mig punt els tipus d’interès per contenir la inflació. Giró ha assenyalat que és una mesura “valenta, necessària i contundent” en aquest moment de crisi econòmica derivada de la guerra d’Ucraïna.

El conseller d’Economia assegura que apujar el tipus d’interès és un “missatge clar” les autoritats monetàries europees, que tenen per objectiu reduir la inflació i la depreciació de l’euro, que ja està igualat amb el dòlar. El conseller ha avisat que un euro dèbil impactarà negativament en les importacions, i tindrà conseqüències especialment en el preu de l’energia i les matèries primeres.

Giró ha assegurat que el fet que el BCE hagi apujat els tipus d’interès més del que tenia previst -de 0,25 a 0,5 punts- denota que el banc treballa amb un escenari “amb molta boira i molta incertesa” especialment a l’hivern. També ha reiterat que és una mesura “necessària i valenta” perquè s’envia el missatge que l’autoritat econòmica europea farà “el que calgui” per reduir la inflació i la depreciació de l’euro.

Conseqüències negatives per les famílies i empreses amb molt endeutament

La mesura del BCE tindrà conseqüències positives, segons Giró, com ara el refredament de l’economia. També aconseguirà aturar l’encariment dels preus, tot i que segons el conseller paral·lelament tindrà conseqüències negatives per a famílies i empreses amb un alt nivell d’endeutament a curt termini.

El conseller d’Economia també ha subratllat en aquesta compareixença davant els mitjans que “no hi ha cap novetat” respecte la intenció de crear una banca pública minorista tot i que aquest dijous el conseller delegat de l’Institut Català de Finances, Jordi Òliva, ha assegurat que l’ICF renunciava a la fitxa després que el Banc d’Espanya li denegués.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Observador a juliol 23, 2022 | 06:07
    Observador juliol 23, 2022 | 06:07
    Aquests problemes passen quan hom estira més el braç que la màniga. I ens hem fet un tip de fer-ho, aixo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa