El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Foment veu “contraproduent” la pujada del salari mínim
  • CA

Foment del Treball no veu amb bons ulls la pujada del salari mínim interprofessional. En paraules de la patronal, és “inadequada” i podria convertir-se en una acció “contraproduent”. En una roda de premsa aquest dilluns, el director de Relacions Laborals i Afers Socials de Foment, Javier Ibars ha explicat que pujar el salari mínim fins els 1.000 euros podria suposar un augment dels ERO i de la conflictivitat laboral. D’aquesta manera, ha afirmat que parlaran amb la CEOE per trobar una postura definitiva.

L’anunci de la proposta de pujada del SMI no ha estat un plat de bon gust per Foment del Treball que no té clar que aquesta sigui la solució. Ibars ha posat èmfasi en la necessitat de replantejar-se aquesta proposta i ha afirmat que parlaran amb la CEOE per buscar una postura conjunta: “Nosaltres considerem que ara no seria el moment de fer un SMI superior, en la mateixa línia de la CEOE. Pot ser contraproduent en la conjuntura econòmica actual”. El director de Relacions Laborals i Afers Socials de Foment també ha plantejat que el salari mínim ha pujat més d’un 50% des del 2016 “i això ha afectat totes les categories professionals”.

Aquest dilluns la ministra de Treball, Yolanda Díaz traslladava la proposat de pujar el salari mínim interprofessional fins als 996 euros, 31 euros més que el 2021. Aquesta xifra, però es queda curta davant les demandes dels sindicats que volien un augment de fins als 1.000 euros. La proposta de moment es troba a l’aire i fins dimecres no hi haurà la reunió definitiva per arribar a un pacte entre empresaris, sindicats i el govern espanyol.

Fins ara, només Foment ha demostrat la seva disconformitat amb la nova reforma. Díaz ha defensat en roda de premsa que l’increment de l’SMI és “una eina molt important per als treballadors més vulnerables” i ha explicat que l’augment tindrà caràcter retroactiu des de l’1 de gener.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a juliol 12, 2022 | 20:20
    ciutadà juliol 12, 2022 | 20:20
    Us pensàveu què podien pensar altra cosa aquests negrers?
  2. Icona del comentari de: ciutadà a juliol 12, 2022 | 20:20
    ciutadà juliol 12, 2022 | 20:20
    Us pensàveu què podien pensar altra cosa aquests negrers?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa