Eines de País llança la candidatura que sacsejarà les eleccions de Pimec

Eines de País ha anunciat que presentarà una candidatura independentista a les eleccions de Pimec, convocades per sorpresa aquest dimarts pel seu president, Josep González, que ha renunciat al seu càrrec després de 24 anys al capdavant de la patronal de les petites i mitjanes empreses. La plataforma vinculada a l’ANC s’ha mogut de pressa i, malgrat que les eleccions seran d’aquí a només tres setmanes –el pròxim 23 de febrer–, confia a repetir l’èxit obtingut a la Cambra de Comerç, on van aconseguir una victòria sonada.

De fet, des que Eines de País va aconseguir la presidència de la Cambra, les relacions entre les dues institucions han sigut molt tenses. Pimec, que s’havia presentat a les eleccions a la candidatura d’Enric Crous, veu amb recel el protagonisme creixent de l’ens, que en els últims mesos ha impulsat l’aprovació d’una nova Llei de Cambres per millorar el seu finançament i la seva representativitat en el món empresarial. Tot i que la llei no ha tirat endavant –entre d’altres per les pressions de Pimec i Foment del Treball–, la patronal se sent incòmode amb l’estil de l’equip d’Eines de País.

El president de Pimec, Josep González, va anunciar de manera sorprenent que deixava el seu càrrec amb caràcter “immediat i irremeiable” un any abans d’acabar el seu mandat el 2022. En el seu discurs de comiat, González va assegurar que l’entitat ha treballat “sempre” per defensar i representar les empreses “sense altres objectius sectaris”, en una clara referència a la Cambra de Comerç, tot i que no la va esmentar directament. Un missatge que, no obstant això, demostra l’animadversió de l’empresari cap a Joan Canadell –que ha deixat la Cambra per presentar-se a les eleccions catalanes amb JxCat– i el seu equip.

En els últims mesos, tots dos han mantingut una guerra soterrada després que Canadell acusés Pimec de no celebrar eleccions en els últims 25 anys, una afirmació que va encendre González, que va respondre amb una demanda per injúries en la qual reclama 30.000 euros a l’empresari independentista. Tot i la seva reacció airada al comentari de Canadell, el cert és que González presideix la patronal des del 1997, quan es va fusionar amb la Societat d’Estudis Financers, Econòmics i Socials (Sefes). Des de llavors, ha anat renovant el seu càrrec per l’absència d’una candidatura alternativa. I aquí és on apareix l’amenaça d’Eines de País, que per primera vegada en un quart de segle aspira a presentar una alternativa real.

La sorpresa de l’anunci i el poc marge de temps fins a les eleccions del 23 de febrer fan que encara no se sàpiguen gaires detalls de la candidatura independentista, que aquest dijous farà una roda de premsa per presentar oficialment el seu projecte. Segons els estatuts de Pimec, entre la convocatòria de les eleccions i la seva celebració només poden passar entre 15 i 30 dies i les candidatures que s’hi vulguin presentar necessiten un mínim de 70 avals dels empresaris socis de la patronal.

Comentaris

  Arrivederci Febrer 03, 2021 | 10:15
  Un altre que també s’ha agafat ben fort a la poltrona. I ara, a fer eleccions a corre-cuita per tal de deixar tot “Atado y bien atado”. Bye bye bon vivant.
  sort Febrer 03, 2021 | 10:18
  la pimec fins ara en mans del jose gonzalez, era una mafia, un negoci molt ersonal, 30 anys, 30 anys!!!! tan debò el vostre projecte eines de país tingui exit
  jm Febrer 03, 2021 | 10:52
  aixo es bó...molt be
  Ramon Febrer 03, 2021 | 11:27
  Espanya-ERC ja té un equip a punt per trobar piulades. Els d'Espanya les rastrejaran. I els d'ERC els aniran portant els cafès.
   Ramon Febrer 03, 2021 | 11:46
   "Què, que n'hi ha algu daquets curruptgents?". "Èja cha de tocà lo cohone, joé! Anda, ve a po má cafese!".
    Ramon Febrer 03, 2021 | 15:30
    I els meus negatius, què? Va, ànsia, feu-li un toc al Gimp de Pulp Fiction!
  Anònim Febrer 03, 2021 | 15:38
  Seria una gran notícia, que Eines de país, guanyés Pimec, un altre estament icònic que cauria, I així tots els altres...
  Mateu Febrer 03, 2021 | 15:38
  Seria una gran notícia, que Eines de país, guanyés Pimec, un altre estament icònic que cauria, I així tots els altres...
   Fu man Txu Febrer 03, 2021 | 18:28
   Portem varies legislatures amb majoria absoluta al nostre Parlament i no hi ha DUI. Ara la condicio es que siguem mes del 50%. Quina sera la propera excusa?
  Fu man Txu Febrer 03, 2021 | 16:51
  No m´en fio de cap d´aquests "independentistes" que ens han de salvar d´Espanya. Seria maco veure com els independentistes comencen a actuar com a independentistes, per exemple deixant d´anar a congreso i senado.
  30
  34
  Respon
   La Guineu sense Carasseta Febrer 03, 2021 | 18:45
   fu man txu quan sigues gran que seras tu
    Fu man Txu Febrer 04, 2021 | 08:03
    de gran vull ser gigolo
  Rocacorba Febrer 03, 2021 | 21:05
  Eines de pais. Vinga, va, poc a poc donarem un nou impuls desde casa, a les empreses petites i mitjanes. Ja feina masa temps, que tot era el mateix. No hi havia noves ideies, empenta, motivitat, iniciativa. Ja els hi anaba be. A Alguns. . . . Que sigui un vertadera representaciò de l'empresa CATALANA !. Pro enganys !

Nou comentari