El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CEOE defensa la reducció de salaris perquè “les empreses no s’han recuperat”
  • CA

La CEOE demana que hi hagi “moderació salarial” malgrat l’escenari d’inflació a l’estat espanyol. El vicepresident de la patronal, Íñigo Fernández de Mesa, assenyala que es tracta d’un aspecte “important” perquè, recorda, les empreses encara no s’han recuperat de la crisi. En concret, el vicepresident de la CEOE remarca que estan un 10% per sota dels marges que tenien abans de la pandèmia, mentre que els salaris sí que s’han recuperat. Els sindicats, en canvi, s’oposen frontalment a la moderació de sous i recorden que la inflació “afecta també la les famílies treballadores”.

La secretària d’Acció Sindical de CCOO, Cristina Torres, ha alertat, a més, d’un “possible conflicte social” derivats de la reforma laboral. Fernández de Mesa ha explicat que bona part de l’increment de costos que s’ha produït en matèries primeres i altres productes no ha repercutit al preu final de l’article, sinó que l’ha hagut d’assumir el marge de beneficis de les empreses. “Hem de ser molt prudents i cal tenir clar que no podem carregar més costos a les empreses”, ha remarcat Fernández de Mesa, que ha recordat que les empreses espanyoles són les que més impostos paguen.

A més, el vicepresident de la CEOE ha advertit del perill que suposa que hi hagi una divergència entre les diferents inflacions dels 27 països de la Unió Europea. “Això ens pot afectar i crec que ens pot generar un problema de competitivitat”, ha recordat. Per tot plegat, Fernández de Mesa demana “anar amb cautela” i es mostra a favor de la proposta de moderació salarial expressada aquest divendres pel governador del banc d’Espanya, Pablo Hernández de Cos.

Una proposta que xoca amb la dels sindicats que en la mateixa taula rodona de les Jornades d’Economia de S’Agaró han defensat l’increment salarial. En aquest sentit, tant la UGT com CCOO han recordat que la inflació i els preus “pugen també per a les classes treballadores” i que cal mantenir “el nivell adquisitiu”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fat boy a novembre 27, 2021 | 13:16
    fat boy novembre 27, 2021 | 13:16
    Un servidor va entrar a treballar el 1981 d'administratiu cobrant 80.000 pessetes netes en 14 pagues, es a dir, 562 euros NETS al mes. Fa 40 anys cobrava mes jo que el que cobren molts avui dia. No se que s´ empatollen aquests negrers bandarres. Joves, que no us enredin amb contes xinos.
  2. Icona del comentari de: Negacionistaconspirador a novembre 30, 2021 | 20:49
    Negacionistaconspirador novembre 30, 2021 | 20:49
    Aquest és aquell que anat passant d'un xiringuito en un altre i anant cobren dels nostres impostos. I d'aquesta forma poder fen favors a empreses com The Vanguard Group,BlackRock,Corvex Management entre altres i així cavat trinca'n a la CEOE. Diu que les empreses no san recuperat les grans empreses que és el que ell defensa tenen beneficis de milions i algunes de bilions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa