El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els bancs amplien els horaris d’atenció davant les exigències dels clients
  • CA

El sector bancari ampliarà els horaris d’atenció presencial, introduirà canvis en l’atenció telefònica i oferirà formació a treballadors i clients per combatre l’exclusió financera. D’aquesta manera, i davant de les constants queixes dels clients de les oficines, la banca ha decidit aposar per millorar els seus serveis er tal d’adaptar-los a la presencialitat, ja que en molts casos una gran part dels clients dels bancs són gent que necessita atenció física, com per exemple els majors de 65 anys.

Aquests són els principals punts que inclou el decàleg que han signat aquest dilluns l’Associació Espanyola de Banca (AEB), la Confederació Espanyola de Caixes d’Estalvi (CECA) i la Unió Nacional de Cooperatives de Crèdit (Unacc), juntament amb el govern espanyol i el Banc d’Espanya. Nadia Calviño, ministra d’Assumptes Econòmics, ha celebrat l’acord i ha recordat la importància que té “el poder adaptar-se a les persones més grans i als col·lectius més vulnerables”.

El document inclou propostes com l’ampliació dels horaris d’atenció presencial de nou del matí a dos del migdia i el tracta preferent a la gent gran dins les oficines. En matèria d’atenció telefònica, es fixa un horari que vagi com a mínim de les nou del matí a les sis de la tarda, amb l’afegit que les trucades no poden tenir costos addicionals ni ser contestades per robots.

Pel que fa a la formació, les associacions bancàries es comprometen a oferir educació financera, digital i de prevenció de fraus als clients pels canals que resultin més adequats. En matèria d’accessibilitat, els bancs també accedeixen a millorar i simplificar els seus dispositius i aplicacions, posant a disposició versions amb diferents idiomes i amb interfícies més intuïtives. Així doncs, les entitats bancàries continuaran oferint els serveis digitals, però ampliaran la cartera a d’altres serveis més inclusius per a totes aquelles persones que ho necessitin.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: omega a febrer 21, 2022 | 22:18
    omega febrer 21, 2022 | 22:18
    Tinc compte fa més de 60 anys. He vist passar a milers d'empleats i directius I TOTS amb bons sous fons de pensions, segon habitatge i bons préstecs barats. L'única cosa que se li ocorre al director és dir-me que m'embeni un tv, o una alarma una assegurança de decessos...em fan venir ganes de plorar....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa