El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tsipras rectifica i accepta les condicions de la UE
  • CA

El primer ministre grec, Alexis Tsipras, ha enviat una carta als responsables de la Comissió Europea, el Fons Monetari Internacional (FMI) i el Banc Central Europeu (BCE) en la qual Atenes hauria donat la seva conformitat a la pràctica totalitat de la proposta plantejada per les institucions a finals de juny.

Segons informa el diari Financial Times, que ha tingut accés al document, Tsipras hauria comunicat als líders de les institucions la disposició del govern grec per acceptar pràcticament al complet la proposició plantejada amb tot just uns pocs canvis.

Grècia “està preparada per acceptar” aquest acord a nivell tècnic “subjecte a les següents millores, addicions o clarificacions, com a part de l’extensió del programa que acaba i el nou rescat la petició del qual ha estat enviada avui, dimarts 30 de juny de 2015”, exposa la missiva. Seria el tercer rescat de Grècia.

El primer ministre grec assenyala a més que “com podran observar, les nostres esmenes són concretes i respecten íntegrament la robustesa i credibilitat del disseny del conjunt del programa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa