Seguint la filosofia de la Quiche Lorraine, un plat que podeu deixar fet i gaudir en qualsevol moment, les roses de verdures són una opció ideal per a l’estiu. Les podeu tenir preparades i fan de bon menjar tant per dinar com per sopar. Només dues advertències. Una, comí els dona un regust hindú potent -podeu eliminar-lo si no us agrada o canviar-lo per altres opcions. La segona, no és un plat tan fàcil de muntar com el clàssic francès. Us caldrà una mica més de paciència, a més d’anar amb compte amb la mandolina.

 

  

Ingredients (per a quatre persones)

  

 

 

1 paquet de pasta brisa

4 partanagues mitjanes

2 carbassons

12 raves

Un quart de carbassa petita

1 ceba de figueres petita

2 ous

30 cl. de llet

60 gr. de formatge ratllat, Comté o similar 

Una cullerada sopera de cumí en pols

Pebre negre

 

Preescalfeu el forn a 180 ºC. Talleu la pasta brisa en quatre trossos i folreu quatre motllos individuals, d’uns 10 centímetres de diàmetre. També podeu utilitzar un únic motllo de mida més gran, d’uns 22 centímetres, en aquest cas no us serà tan laboriós de muntar les espirals amb les verdures. Sigui com sigui, poseu la massaal forn uns 10 minuts, fins que comenci a estar daurada.

 

Mentre la massa fa la primera cocció, netegeu les verdures. En el cas de les pastanagues i la carbassa, cal pelar-les primer. Talleu els carbassons i la carbassa per la meitat al llarg i, amb l’ajuda d’una mandolina, feu tires fines allargades, de 2 mil·límetres de gruix com a molt. La ceba s’ha de tallar a daus ben petits. Quan la massa hagi fet la primera cocció, aneu col·locant les verdures fent el cercle del motllo, de fora cap a dins, de forma alternada. Així aconseguireu també que alternin els colors. Aneu superposant cada nova tira perquè us aguanti l’anterior. 

 

En un bol, bateu els ous i barregeu-los amb la llet, el formatge i la ceba. Poseu-hi també el comí i salpebreu aquesta barreja al gust. Quan la tingueu llesta, aboqueu-la damunt de les verdures a poc a poc, que no us quedi tota en una mateixa zona, i poseu els motllos o el motllo al forn. En 40 minuts tindreu la vostra flor de verdures a punt. La podeu servir tèbia o freda, a gust del consumidor. Bon profit! 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa