Ho reconec. A aquest plat n’hi dic humus tot i que no té ni cigrons ni tahin, o sigui que no ho és massa un humus… Això sí, ho sembla. És una proposta senzilla que us pot fer quedar com a senyors en un sopar informal. Podeu servir-lo com se serveix l’humus -llavors haurieu d’esmicolar més els tomàquets- o en el forma pizza que he escollit. Per cert, no cal atabalar-se amb els Linguacce. Se’n troben a moltes botigues, italianes o no, però una llesca de bon pa ben torrat també pot fer el fet. 

  

Ingredients (per a quatre persones)

  

 

300 gr. de mongetes del ganxet cuites

150 gr. de formatge fresc per untar

12 tomàquets cherry

20 fulles d’alfàbrega

Oli d’oliva

Pebre negre

1 paquet de Linguacce, llengües de pa italianes

 

Escorreu bé les mongetes del ganxet, si són de pot, i poseu-les al got del túrmix o la batedora amb el formatge fresc, una mica de pebre negre, tres o quatre fulles d’alfàbrega i quatre cullerades soperes d’oli d’oliva. Incorporau-ho tit plegat fins que us quedi una massa untable. 

 

Talleu la resta de fulles d’alfàbrega ben petites i els tomàquets cherry per la meitat. Poseu una paella amb oli al foc i, quan estigui ben calent, fregiu els tomàquets amb la part oberta en contacte amb l’oli uns tres minuts. Gireu-los al darrer moment, abans de treure’ls. Ja ho teniu tot a punt per a muntar el plat.

 

Unteu el fals humus a sobre de les llengües italianes amb molta cura, es trenquen facilment. Repartiu els tomàquets al damunt i regueu les llesques amb una mica de l’oli amb que els heu fregit. Per acabar, espoleu-hi al damunt l’alfàbrega acabada de tallar. Buon appetito!

Nou comentari

Comparteix