El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Coca de sardines amb mango i orellanes
  • CA

Ingredients:

Un paquet de massa de pizza fina
Un pot de sardines amb oli, unes sis peces
1 mango
20 grans de raïm blanc
150 gr. d’orellanes
200 ml. d’aigua
pebre

Igual que fa el xef de Can Simón, aquesta és una recepta amb un peix que sempre ha viscut a la nevera de casa: la sardina. Aquest cop però l’he triat de pot, que no porta tanta feina. És un plat fàcil, bo, amb cuns contrastos molt marcats i molt aparent. Una adaptació casolana d’una recepta que l’Alex Muedra, aleshores xef del restaurant Visual, va proposar al Cuines de TV3 fa uns anys.

Preescalfeu el forn a 240 ºC i comenceu per la massa. Jo la compro de la marca Buitoni, la més fina que tenen i amb forma rectangular, que facilita molt les coses. Desplegueu-la i talleu-la a quatre parts iguals. Queden unes bases individuals d’uns 16×12 centímetres. Abaixeu la temperatura del forn a uns 210 ºC i poseu-hi les bases, uns 6 o 7 minuts, que quedin lleugerament dorades. Si ho feu a la safata del forn, poseu-hi paper sulfuritzat a sota. Jo les coc en una safata amb forats que vaig comprar per Internet, que permet que passi l’aire a la base de les masses. Queden increïbles i no s’enganxen mai.

Mentre es fa la massa, poseu l’aigua al foc i quan arrenqui el bull tireu-hi les orellanes. Deixeu-les bullir 3 o 4 minuts i retireu-ho del foc. Quan s’hagi refredat, passeu-ho per la picadora. Ha de quedar una mena de confitura. Talleu el mango a làmines fines. Peleu el grans de raïm i talleu-los per la meitat, així podreu treure-li els pinyols. Treieu les sardines del pot i talleu-les per la meitat i treieu-els-hi les espines. Manipuleu-les amb cura perquè s’esmicolen amb facilitat. Reserveu l’oli de les sardines.

Poseu les bases en una safata i ja podeu començar a muntar les coques. Unteu-les amb la confitura d’orellanes i poseu-hi una mica de pebre negre. Col·loqueu-hi les làmines de mango al damunt. Després les sardines i, entre elles, els mitjos grans de raïm pelat. Quan estigui tot muntat amaniu-ho amb l’oli que heu reservat i… ja està. Fàcil, eh? Ja m’explicareu.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa