Ceviche de rap | Anna Murgadas

 

Al pati de la senyora Maria hi ha un llimoner, un arbre que dona uns fruits magnífics. Molt grocs i molts grossos, fan molta olor a llimona. Són llimones de veritat. La senyora Maria em va fer molt feliç quan em va regalar mitja dotzena d’aquestes llimones. Vaig pensar que m’havia de reconciliar amb aquesta fruita, recuperar el bon rotllo que teníem abans que les llimes arribessin a la meva cuina. I sí, la convivència és possible i en un plat tan essencial com aquest ceviche de rap. Ideal per a un sopar d’estiu…

    

Ingredients (per a dues persones)

  

 

250 gr. de rap

1 ceba de Figueres mitjana

3 llimones grosses

2 llimes

1 ají 

5 branques de coriandre fresc

sal

pebre negre

all en pols

  

 

Abans de començar a preparar aquest plat, una consideració: estem parlant de peix cru i per tant, si no voleu ensurts amb l’anisake, congeleu-lo el dia abans i traieu-lo tres o quatre d’hores abans de posar-vos a fer el ceviche. Taleu els talls a trossos petits, a mi m’agraden a tires d’1×2 centímetres. Poseu-lo dins un bol a la nevera mentre talleu la ceba en juliana i piqueu el coriandre i l’aji fresc. No es fàcil localitzar-ne a la botiga. Si no us és possible, us servirà qualsevol altre pebrot picant dels que fan servir a la cuina peruans o mexicans. 

  

 

Espremeu les llimones i la llima, coleu-ne el suc i aboqueu-lo sobre el peix. Deixeu que maceri durant 10 minuts i després afegiu-hi el coriandre i l’ají picats. Remeneu-ho i, per últim, poseu-hi la ceba el juliana. Remeneu-ho i ja ho teniu a punt de servir. Si necessiteu un complement i accepteu un consell, recupereu la recepta dels bocinets de mango. Combina tan bé com la llima i les llimones. 

 

Nou comentari

Comparteix