El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Viena Edicions s’incorpora al Grup Enciclopèdia
  • CA

Viena Edicions s’incorpora al projecte editorial de Grup Enciclopèdia i se suma així als segells Univers, la Galera, Catedral, Bridge i :Rata_ El grup destaca que continua el seu projecte editorial que té com objectiu “el foment de la llengua i la cultura catalanes” i que amb la incorporació de Viena “es consolida l’àrea literària”. Isabel Monsó, de Viena Edicions, ha assegurat que comparteixen uns valors: “Tenim una forma de treballar que farà molt fàcil la integració i compartim el valor per la cultura catalana i per situar bé el llibre català al mercat”. “El que ens interessa és integrar la personalitat de Viena Edicions”, ha assegurat Joan Abellà, director general del grup Enciclopèdia. Isabel Monsó ha apuntat que durant 20 anys han estat remant “una mica sols” i amb aquesta integració “la sensació és que hi ha algú al costat que ens ajuda a tirar endavant i a fer-ho millor. Ens permetrà a treballar d’una forma diferent i concentrar-nos realment en allò que som bons que és fer llibres i preocupar-nos més de la difusió” de les obres.

La codirectora de Viena Edicions ha explicat que inicialment el canvi no serà perceptible perquè les col·leccions seguiran endavant amb el mateix disseny i manera de treballar, però molts projectes que tenien en cartera i que havien descartat ” perquè no es podien embarcar en històries tan gruixudes” i ara les tornaran a valorar i a mirar amb uns altres ulls. “Abans totes les programacions havien de ser equilibrades i mesurades i això permetrà valorar projectes nous amb una mirada diferent”. De moment, l’editorial mantindrà la seva seu.

Per la seva part, la directora editorial d’Enciclopèdia, Ester Pujol, ha assegurat que amb Viena Edicions el catàleg amplia “l’oferta i proposta de llibres clàssics en català” i que l’editorial combina “la professionalitat amb l’artesania i cuidar tots els aspectes de la factura dels llibres. Aquesta equilibri els ha portat a ser un referència actual”. Joan Abellà ha explicat que des d’Enciclopèdia van anar a buscar a Viena Edicions, però conscients que “serien molt ben rebuts”. “Ens semblava que havíem de créixer una mica més”, ha remarcat. Monsó ha afegit que “telepàticament feia molt temps que intentàvem que ens truquessin”. Abellà ha manifestat que de Viena els interessa la seva personalitat. “Quan diem integrar és integrar la seva personalitat com ho fa Univers, la Galera, :Rata_…”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa