El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Publiquen una edició integral del còmic de ‘Victus’
  • CA

Ja fa uns quants anys que Victus, la novel·la d’Albert Sánchez Piñol, va passar a ser també una novel·la gràfica. Entre els anys 2016 i 2019 Norma Editorial va publicar tres volums d’aquesta obra en format còmic: Veni, Vidi i Victus. Ara s’ha decidit fer un pas que ja és habitual en aquest tipus d’obres, que és publicar una edició integral de 160 pàgines. El guionista del còmic de Victus, Carles Santamaría, explica a El Món que aquesta nova edició crea “una nova dimensió” per qualsevol persona que el llegeixi, i assegura que fins i tot aquells que ja han gaudit de l’obra anteriorment constaten que l’edició integral és una nova manera d’experimentar la novel·la gràfica.

Portada i contraportada de l’edició integral del còmic de 'Victus'
Portada i contraportada de l’edició integral del còmic de ‘Victus’

Santamaría, que és periodista i també ha estat el president dels salons del Còmic i del Manga de Barcelona, assegura que el procés de creació ha comptat amb el suport de Sánchez Piñol “des del minut 1“, així com “l’extraordinari talent del dibuixant Cesc F. Dalmases” i “l’aposta decidida de l’editorial per fer el projecte de l’adaptació al còmic una realitat”. Segons el guionista, una de les coses més destacables d’aquesta nova versió del còmic de Victus és la inclusió d’un making of que explica com es va crear aquesta obra, incidint en el procés de documentació. Assegura que no és suficient quedar-se només en la documentació feta per Sánchez Piñol, ja que el dibuixant, per posar un exemple, també ha de saber en detall com era el món d’aquella època.

Segons Santamaría, una de les millors coses que aporta aquesta nova edició integral és que a mida que la història avança cap a situacions més bèl·liques, el lector pot veure que el color de les il·lustracions va variant a mida que la trama s’enfosqueix. A més, poder eliminar el ‘Continuarà‘, un dels elements més característics d’aquest tipus de narratives, fa que l’obra aconsegueixi un nou to. El guionista, però, assegura que ha estat difícil però “apassionant” poder transformar l’obra escrita de Sánchez Piñol en una obra gràfica, i haver d’afegir i esborrar alguns elements perquè la història s’adaptés millor. Per altra banda, desconeix si hi hauran més entregues en un futur de l’obra de Victus.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a desembre 23, 2021 | 19:25
    Pere LLimonera i Citronell desembre 23, 2021 | 19:25
    ¿Sabies que... Catalunya existeix des de fa 1571 anys. Exactament des de la Batalla dels "Camps Catalàunics" l'any 451, en què una coalició Catalana dirigida pel General Català Flavio Aecio i els Visigots del rei Teodoric I van derrotar els Huns, dirigits per "Àtila". Institut de la Nova Història.... Doncs ja ho saps... "La GENERALITAT al TEU COSTAT, NO": "A LA TEVA ESQUENA, se't puja a la Xepa".

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa