El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tret de sortida a la Setmana del Llibre en Català

Aquest divendres al vespre s’ha donat el tret de sortida a la Setmana del Llibre en Català. L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, i la consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga, han sigut els encarregats d’inaugurar la 41a edició d’aquesta setmana dedicada a la literatura en català. Aquest any preveuen tornar a aconseguir els 55.000 visitants que van aconseguir a l’edició de l’any passat, i per fer-ho han fet una proposta més ambiciosa que mai: 287 expositors, més de 125 novetats editorials i més de 300 activitats diferents a fer durant tota una setmana dedicada als llibres en català.

La directora de La Setmana, Cristina Domènech, i el president d’Editors.cat, Ilya Pérdigo, han assenyalat que la cita vol ser un “festival del llibre en català” amb presentacions, taules rodones, concerts, recitals i itineraris literaris, i amb la novetat d’una caseta de segells del Rosselló (França). Així doncs, per a poder enquibir tota aquesta quantitat de gent que tenen prevista, han hagut de preparar un recinte gran. Es tracta d’un espai de 7.000 metres quadrats per on aniran passant tots els expositors. De fet, els 287 expositors desfilaran per les 87 casetes que conformen el recinte durant els deu dies que es mantindrà en actiu aquest projecte cultural, entre els quals figuren 244 col·leccionadors especialitzats en segells, 20 llibreries, 10 institucions, 9 universitats, 3 associacions. Des de l’organització asseguren que s’hi veuran cares de “tot el territori català”.

La llibreria Llorens Llibres de Vilanova / ACN

Quant val accedir a la fira?

El millor d’aquest projecte que acosta la literatura en català al públic és que és totalment gratuït. Ara bé, cal tenir en compte els horaris de visita. El recinte estarà obert d’11.00 a 20.30 hores, excepte aquest divendres (de 17.00 a 21.00 hores) i el diumenge dia 17 (d’11.00 a 14.00 hores).

Més notícies
Gemma Ubasart, la periodista Rita Marzoa, que ha moderat el debat, Dani Villalaín, Joan Ridao en un moment de l'acte/Mireia Comas

Els experts d’ERC admeten que és imprevisible la resposta judicial a l’amnistia

Notícia: Els experts d’ERC admeten que és imprevisible la resposta judicial a l’amnistia
Comparteix
Debat sobre el projecte amb Joan Queralt, Gemma Ubasart i Joan Ridao

El moment hobbesià de l’independentisme

Notícia: El moment hobbesià de l’independentisme
Comparteix
"Més que voler eixamplar majories parlamentàries o trobar el milhomes de torn que ens faci la independència, el que cal és reorganitzar el veritable poder del qual disposem" 

Podem ja dir-ne racisme?

Notícia: Podem ja dir-ne racisme?
Comparteix
"Espanya és un país racista, on si les polítiques, les paraules, els gestos que es fan contra els catalans es fessin servir contra ciutadans de color resultarien un escàndol internacional"
L'expresident de la Generalitat José Montilla a la festa de la Rosa del PSC a Gavà / ACN

Montilla critica Felipe González i Alfonso Guerra per la seva “obsessió” contra l’amnistia

Notícia: Montilla critica Felipe González i Alfonso Guerra per la seva “obsessió” contra l’amnistia
Comparteix
L'expresident de la Generalitat els recorda que el món dels anys 80 i 90 "ja ha canviat"

Comparteix

Icona de pantalla completa