Marcel Barrena roda a Grècia ‘Mediterráneo’, un film inspirat en l’origen d’Open Arms

Marcel Barrena (‘100 metros’, ‘Món petit’) roda aquests dies a Grècia el seu nou film, ‘Mediterráneo’, una història particular sobre el drama migratori, des del punt de vista d’aquells lluiten per salvar vides al mar. La pel·lícula s’inspira, de fet, en el viatge que van emprendre l’any 2015 dos socorristes de Badalona, Òscar Camps i Gerard Canals, fundadors d’Open Arms, després de veure la fotografia publicada a la premsa d’arreu del món d’Aylan Kurdi, un nen sense vida a la riba del Mediterrani. Amb un repartiment format per Eduard Fernández (Òscar Camps), Dani Rovira, Anna Castillo, Sergi López i Àlex Monner, el film de Lastor Media, Fasten Films, Arcadia Motion Pictures, amb participació de TV3, arribarà als cinemes l’any vinent.

El rodatge de la pel·lícula ha començat tot just aquest divendres, i s’allargarà vuit setmanes entre l’illa de Lesbos, Atenes i també Barcelona, els tres escenaris del film. El punt de partida de la història és el primer viatge dels fundadors d’Open Arms a Grècia, alertats per les notícies sobre l’arribada de centenars de migrants a les costes gregues, molts dels quals morien en l’intent. Des d’aquell moment, la seva i altres ONG i han salvat més de 100.000 vides al mar.

Marcel Barrena va ser l’escollit pels tres productors catalans del film, Lastor Media, Fasten Films i Fasten Films, Arcadia Motion Pictures. Durant quatre anys, el realitzador ha estat treballant, juntament amb la guionista Danielle Schleif, per documentar-se i investigar sobre el terreny perquè aquesta ficció tingui “la màxima veracitat possible”, explica Televisió de Catalunya, que també participa al film. En aquesta preparació també els han ajudat Open Arms, socorristes i refugiats, a més de molts viatges a Grècia, amb l’objectiu de construir un guió “emotiu, fidedigne i veraç”.

En paraules de Marcel Barrena, ‘‘Mediterráneo’ està concebuda com una pel·lícula “dinàmica, sensible i esperançadora, sense perdre l’essència que suposa explicar una història real, en unes platges on aquesta realitat incomprensible es viu cada dia”.

Eduard Fernández és Òscar Camps

A la ficció, Eduard Fernández encarnarà Òscar Camps, mentre que Dani Rovira donarà vida al seu company Gerard Canals. Impactats per la fotografia d’un nen ofegat en aigües del Mediterrani, en arribar descobreixen una realitat colpidora: milers de persones arrisquen la vida cada dia travessant el mar en precàries embarcacions i fugint de conflictes armats. Tot i això, ningú fa tasques de rescat. Juntament amb l’Esther (Anna Castillo), el Nico (Sergi López) i altres membres de l’equip lluitaran per donar suport a milers de persones que ho necessiten. Per a tots, aquest viatge inicial suposarà una odissea que els canviarà la vida.

Nou comentari