Maika Makovski, un bàlsam per la nit més freda de la Mercè

La compositora mallorquina clou els concerts de l'Espai Mediterràniament d'Estrella Damm al Parc del Fòrum

L’Espai Mediterràniament d’Estrella Damm ha acomiadat aquest diumenge les Festes de la Mercè amb una clausura de luxe a càrrec de la compositora mallorquina Maika Makovski. La nit més freda de la Mercè 2020, un any que per si sol ja ens ha deixat glaçats, va aconseguir convertir-se en una nit càlida gràcies a la proposta particular d’una instrumentista virtuosa i versàtil que no deixa de sorprendre amb una posada en escena íntima, que subratlla un disseny de llums que contribueix a crear escalf amb el públic.

Maika Makovski és una artista versàtil (Jordi Borràs)

Maika Makovski és una artista versàtil (Jordi Borràs)

Maika Makovski va decidir arrencar el concert amb una peça inèdita que fa quatre dies que ha creat. “La música ha de tenir perill perquè sigui viva”, ha dit, abans d’agafar la guitarra espanyola per interpretar-la com un regal “fresc” a l’audiència que s’ha aplegat al Parc del Fòrum.

Makovski ha demostrat una vegada estar dotada d’una veu aguda impressionant per interpretar temes com ‘Places where we used to sit’, ‘Body’, ‘China Girl’  —tema dedicat a David Bowie, del qui ha dit que s’està convertint en la Frida Khalo del mercandishing i ha demanat que ningú en compri— o algun que pertany al darrer àlbum que l’artista encara no ha llençat al mercat.

Impressionat capacitat vocal de Maika Makovski (Jordi Borràs)

Impressionat capacitat vocal de Maika Makovski (Jordi Borràs)

La compositora mallorquina tancava quatre dies de concerts en un escenari que ha vist passar algunes de les rincipals propostes de l’avantguarda musical catalana: des del trap de Lildami fins al mestissatge de La Sra. Tomasa.

Nou comentari