El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les novetats editorials en català al transport públic
  • CA

A partir d’ara els viatgers dels transports públics de Catalunya podran saber les darreres novetats editorials en llengua catalana. La Generalitat de Catalunya ha posa’t en marxa el programa Tasta’m, el qual té com principal objectiu distribuir entre els usuaris de la xarxa de metro, autobusos, ferrocarrils o tramvies, 150.000 opuscles amb primers capítols o abstractes de cadascuna de les novetats editorials més significatives que es publiquin en català.

La iniciativa, que tindrà una periodicitat de 50 setmanes, busca atreure l’atenció del gran públic sobre els llibres promocionats i convidar-lo a trobar-ne l’edició original i completa a les llibreries i a les biblioteques. L’objectiu final, doncs, és incrementar l’hàbit de la lectura entre la població, tot millorant al mateix temps els índexs de vendes de títols.

La campanya inclou novetats editorials en diferents gèneres: narrativa, no ficció, divulgació, poesia, teatre, etc. El títols escollits per formar part de la campanya són proposats pels editors d’acord amb les seves previsions i prioritats, i escollits per una comissió de selecció que es reuneix periòdicament. Entre les primeres obres seleccionades hi ha: De tot cor, d’Andreu Martín (Bromera Edicions); Coses que et passen a Barcelona quan tens trenta anys, de Llucia Ramis (Columna Edicions); Criatures d’un altre planeta, d’Elisabet Pedrosa (La Magrana – Dèria); La rebel•lió, de Joseph Roth (Editorial Ensiola), entre altres.

El programa Tasta’m s’emmarca en els plans de foment de la lectura que impulsen la Generalitat de Catalunya i el Govern Balear, i compta amb la col•laboració de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, el Gremi d’Editors de Balears, el Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya, l’Autoritat del Transport Metropolità, TMB, RENFE, FGC, ADIF, TUGSAL, TRAM i Serveis Ferroviaris de Mallorca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa