El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jordi Borràs guanya el 10è Premi Planes per “Tots els colors del negre”
  • CA

El fotoperiodista Jordi Borràs ha estat guardonat amb el X Premi Josep Maria Planes per la seva tasca d’investigació periodística recollida al llibre ‘Tots els colors del negre. L’extrema dreta a l’Europa del segle XXI’. El jurat del premi ha subratllat el treball “exhaustiu” del fotoperiodista i la seva “llarga investigació de tants anys” de l’extrema dreta que s’ha acabat reflectint a un llibre “de qualitat, ben documentat i contrastat”. A banda, també s’han tingut en compte els riscos que ha hagut d’assumir per fer aquesta investigació. Segons el jurat, l’estil recorda al del mateix Josep Maria Planes, en una crònica “personal i compromesa que barreja periodisme i fotoperiodisme”.

El premi es lliurarà el pròxim dimarts 31 de gener a les 19 hores al Centre Cultural del Casino de Manresa. L’acte s’obrirà amb una ponència sobre “Com informar de l’extrema dreta” que encapçalarà Borràs juntament amb el fotoperiodista Salvador Redó. Aquest guardó busca reivindicar el periodisme d’investigació i mantenir viu el llegat i la memòria de Planes, a qui defineixen com a pioner en el periodisme d’investigació. El premi el convoca la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes, amb el suport de l’Ajuntament de Manresa i està dotat amb 1.000 euros.

Membres de l'extrema dreta alemanya en una manifestació/Jordi Borràs
Membres de l’extrema dreta alemanya en una manifestació / Jordi Borràs

Menció especial per Núria Orriols per destapar els privilegis del Parlament

El jurat d’aquest premi també ha decidit atorgar una menció especial a Núria Orriols, periodista del Diari Ara, que va destapar els privilegis al Parlament pel cas dels funcionaris que tot i no treballar continuaven cobrant 1,7 milions d’euros anuals. La menció està justificada per l'”impacte a nivell públic i institucional i que, a més, ha provocat canvis”. El jurat que ha decidit entregar aquests dos reconeixements està compost pel periodista Vicenç Villatoro, la corresponsal del setmanari El siglo a Catalunya, Teresa Carreras, el periodista i professor del Departament de Comunicació de la UViC-UCC, Xavier Ginesta, el periodista Josep Gifreu, el biògraf de Planes Jordi Finestres i el cap de gabinet d’alcaldia i comunicació de l’Ajuntament de Manresa, Joan Piqué.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa