El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torna La Trinca trenta anys després en un programa especial de TV3
  • CA

TV3 emetrà dimarts vinent, el 24 de maig, un Sense Ficció que acaparà l’atenció dels catalans més nostàlgics. La Trinca es reunirà trenta anys després que marxessin dels escenaris sense acomiadar-se. El programa els ha anat a buscar i junts repassaran la seva història, un retrobament molt esperat que aprofitaran per treure a la llum què és el que estan preparant. Josep Maria Mainat, Toni Cruz i Miquel Àngel Pascual tenen més de 40 discos supervendes, un trio molt exitós que van oferir milers de concerts i encara més xous.

Josep Maria Mainat promociona la tornada de La Trinca - TV3
Josep Maria Mainat promociona la tornada de La Trinca | TV3

Torna La Trinca en un programa del Sense Ficció

La seva història és ben curiosa, tenint en compte que van néixer en una plaça de toros enmig del bosc per atraure turistes amb classes de tauromàquia i molta sangria: “El propietari volia fer una espècie de barbacoa, i nosaltres li vam dir “compra’ns una guitarra, un baix i un banjo i traduirem les seves cançons i les cantarem amb ells”. Vam descobrir amb sorpresa que les nostres cançons, les catalanes, eren les que els fotien riure més. Amb En Pinxo li va dir a en Panxo es petaven de riure”, expliquen ara.

El grup era molt gamberro, el que agradava als seus fans. En les seves reflexions després de tres dècades, deixen caure que creuen que es van equivocar amb el tema de La faixa: “Aquesta cançó no era una profecia, la faixa no està gens de rebaixa i el feixisme està pujant més que mai”. Tenint en compte que en les seves lletres eren una mica masclistes i desafiaven la censura, creuen que potser d’haver-les tret ara, haurien d’haver-se exiliat a Bèlgica. Consideren que els imitadors del Polònia de TV3 són els seus hereus pel que fa a aquesta crítica social del poder: “Ho estan fent molt bé”.

En el documental, també parlaran d’alguns dels programes que van produir amb Gestmusic. Entre ells destaquen els exitosos Hotel Glam i Operación Triunfo, en els que alguns detractors basen les seves crítiques cap a ells. Els acusen de ser els pares de l’anomenada televisió porqueria, el que ells neguen: “Tenim la culpa que hagin aparegut aquests programes posteriors? Potser sí que altres s’hi van inspirar, però no en el nostre estil”, ha assegurat Toni Cruz tal com es mostra en el tràiler que ha emès la cadena.

Tots tres tenen vides totalment diferents ara, però podria ser que hagin decidit fer un últim homenatge als seus fans i tornar a cantar junts ni que sigui en un especial. L’Ajuntament de Canet de Mar oferirà dilluns vinent la preestrena del documental, un programa molt esperat per als seus veïns que podran veure com han crescut tres dels seus ídols.

Més notícies
Jordi Basté, amb Lídia Heredia i Laura Rosel -- Instagram
La foto de Jordi Basté, Laura Rosel i Lídia Heredia que esvalota la xarxa
Notícia: La foto de Jordi Basté, Laura Rosel i Lídia Heredia que esvalota la xarxa
Comparteix
Les tres estrelles han gaudit d'una jornada festiva que ha fet parlar força
Carles Porta amb la germana de la víctima -- TV3
‘Crims’ aconsegueix identificar una víctima després de 32 anys
Notícia: ‘Crims’ aconsegueix identificar una víctima després de 32 anys
Comparteix
El programa de TV3 ha investigat el cas de 'La noia de Portbou' i això ha permès posar nom a la noia que va aparèixer penjada
Josep Maria Mainat ven la casa de la Costa Brava - La Sexta
A la venda l’increïble xalet de Josep Maria Mainat a Sant Feliu de Guíxols
Notícia: A la venda l’increïble xalet de Josep Maria Mainat a Sant Feliu de Guíxols
Comparteix
L'exitós productor català posa a la venda una de les joies del seu patrimoni immobiliari
Angela Dobrowolski lamenta estar en cerca i captura - Cuatro
Angela Dobrowolski, l’ex de Mainat, en cerca i captura: “Visc amb terror”
Notícia: Angela Dobrowolski, l’ex de Mainat, en cerca i captura: “Visc amb terror”
Comparteix
L'alemanya concedeix una entrevista en la que confirma que està fugada i lamenta que no li queda res a perdre

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gironí. a maig 20, 2022 | 07:56
    Gironí. maig 20, 2022 | 07:56
    Jo que vaig ser un seguidor incondicional de La Trinca, no el veuré, aquest programa. Em van decebre massa quan van decidir cantar en castellà i, per si fora poc, la trajectòria posterior d'en Josep Mª i d'en Toni: acceptan i practicant tot el què blasmaven. La trinca va morir aleshores, no cal ressuscitar fantasmes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa