Missing 'path' query parameter

Si hi ha un moment que està ple de tensió a Joc de cartes aquest és la confrontació final dels concursants i les votacions. Més d’un cop hi ha hagut esbroncades, llàgrimes, retrets i faltes de respecte per les puntuacions que consideren “injustes”.

I quin és el paper de Marc Ribas en tot això? El xef també puntua els restaurants que participen en el programa, uns vots que poden canviar els resultats finals. La cadena catalana ha compartit un dels grans secrets del presentador: com decideix les votacions en un programa i quins aspectes valora més?

Marc Ribas revela com decideix les seves puntuacions a Joc de Cartes | 3Cat
Marc Ribas revela com decideix les seves puntuacions a Joc de Cartes | 3Cat

Els seus raonaments al descobert

El xef català ha decidit revelar un dels grans misteris de Joc de cartes: com fa les seves valoracions. En un vídeo publicat per 3Cat a les xarxes socials, Marc Ribas confessa que “normalment acostuma a ser generós i vota una miqueta per sobre del que votaria”. “Entre les càmeres, la pressió, els nervis…” Tot suma per posar els concursants encara més ansiosos.

En el moment que rep el paper per decidir les puntuacions que donarà, els vots es divideixen entre l’espai, el servei, el menjar i el preu. Quan vota pensant en l’espai, Marc Ribas valora “si li ha agradat o no, si està ben localitzat, si es tracta d’un espai on pots facturar bé”. Al final, l’espai d’un local és la carta de presentació que rebran els comensals un cop entrin, molt abans de poder provar qualsevol plat. Pel que fa a la cuina, diu que aplica “exactament els mateixos criteris”. “Si té tot el que ha de tenir, si és còmode per treballar, si està neta, endreçada i està tot posat al dia”.

Què ha de tenir el menjar per guanyar les millors puntuacions?

Segurament molts dels espectadors volen saber què ha de tenir un plat perquè Marc Ribas hi posa una bona valoració. El seu criteri no sempre coincideix amb els concursants, que algun cop aprofiten l’estratègia en comptes de valorar com pensen realment que ha estat l’àpat. El presentador explica que el que és principal per a ell “és que sigui bo i estigui ben executat i presentat”.

Un altre punt és el servei. El tracte que rep per part del cambrer o cambrera que s’encarrega d’acompanyar-los durant l’àpat també és un factor essencial. “Em pregunto si he estat bé o no, si m’he sentit com a casa o he estat incòmode. Bàsicament seria això”. I per acabar, el que tothom mira un cop ha omplert la panxa: el preu. El que Marc Ribas considera, per sobre de tot, és “si és un preu just o no”.

També ha parlat d’un aspecte que “els hi encanta a l’equip de producció” i que sempre dona molt joc al programa, “els canvis de nota o quan posa el Plat Estrella”, perquè aquesta decisió “pot alterar els resultats”. Una cosa és ben certa: el xef català gaudeix de valent en cada programa de Joc de cartes.

Més notícies
Notícia: Crítica contundent de Marc Ribas a ‘Joc de cartes’: “No he vist esforç”
Comparteix
El programa culinari de TV3 buscava el restaurant amb les millors tapes de Barcelona
Notícia: La sinceritat sense límits s’emporta la victòria a ‘Joc de cartes’
Comparteix
El programa de Marc Ribas a TV3 ha estat ple de tensió per part d'una de les rivals que ha filat ben prim

Comparteix

Icona de pantalla completa
Missing 'path' query parameter