El programa de Marc Ribas ha estat aquesta setmana a Barcelona. La capital catalana ha estat l’escenari d’un episodi de Joc de cartes on buscaven el millor restaurant de tapes. Les tapes són un àpat senzill, petites porcions de platets ben gustosos que ens permet gaudir d’una gran selecció de menjars per poder tastar-ho tot.
En l’episodi d’aquesta setmana, el guanyador ha estat ben clar, malgrat la poca tensió que s’ha viscut entre els restauradors -després de l’anterior capítol amb una sinceritat sense límits– i on hem vist una crítica força contundent per part del presentador a un dels establiments participants, un posicionament molt poc freqüent per part de Marc Ribas.

El Tapas 24 és un local enfocat a turistes però amb opcions ben gustoses
El primer restaurant ha estat el del Toni Morango. Tapas 24, situat a l’Eixample, és “un local enfocat a turistes”. Si bé la primera premissa no sembla gaire esperançadora, les seves opcions culinàries han agradat. L’amanida russa, premiada com a millor amanida d’Espanya l’any 2019, ha destacat, a més del biquini de tòfona i les postres com les maduixes del Maresme amb nata o el seu pa, xocolata i oli. D’altra banda, els restauradors ha estat força crítics amb l’espai, que no era accessible per a persones amb mobilitat reduïda i les braves tenien un tall que no era el correcte.

El Tipo Tapa és un projecte de vida amb platets per compartir
El segon local que va passar l’examen dels restauradors va ser el de la Raquel Espada. El Tipo Tapa, situat al Clot, ofereix platets per compartit on “no fan la típica tapa per a turistes”, explica la seva propietària.
La Kate, una de les concursants més guerreres, ha puntuat positivament que el local fos accessible. “Aquí tenen rampa”, ha puntualitzat fent referència a l’anterior restaurant. “Crec que es una mica de falta de respecte cap a les persones amb discapacitat”, ha dit la Kate sobre l’accessibilitat del local del Toni.

Del menú destaquen les croquetes de rostit, les braves “amb el tall correcte” i l’ensaladilla russa amb ou. La Kate ha estat una mica més crítica amb les tapes, creu que “falta una mica de temps a la cuina”. El caneló de rostit ha tingut bones valoracions. De les postres, la crítica ha estat el pastís de formatge “granulós”.
La cuina de fusió de la Kate té un component social
El Ziryab és el restaurat de la Kate Burton al barri del Born. Aquesta jove anglesa nascuda a Bèlgica ha treballat molts anys en missions humanitàries i busca fusionar aquesta part tan important de la seva vida amb la restauració. A més, el seu germà és sord i s’encarrega de servir les taules, donant visibilitat a les persones amb sordesa. “La Kate ha comentat coses com la llum del local o que hi hagués un fil conductor, però no ho veig reflectit en el seu restaurant”, ha criticat.

La cuina s’ha emportat la pitjor part, han dit “que li faltava neteja”. Del menú, els ha agradat el servei del germà de la Kate i algunes de les tapes com els dàtils amb bacó, malgrat que consideren que “el tàrtar era molt pla”. El Marc ha estat una mica crític amb els tacos de porc, “que costaven d’empassar”. La Raquel ha estat la més dura en aquest local, puntuant el menjar amb un 4 i l’espai s’endú un aprovat justet. Pel Toni el servei “ha estat molt bé” perquè dona importància a la llengua de signes.
El Punta Cana Higüey no ha agradat i s’ha endut una crítica ben contundent
L’última restaurant ha estat el Punta Cana Higüey del Jonathan Muñoz a Gràcia, que no ha acabat de convèncer els comensals. Els seus platets de fusió dominicana i catalana s’han endut les pitjors crítiques del programa. Segons la Kate, “falta una mica d’aire i es nota olor a fregit”. La seva rival, la Raquel, ha volgut matisar que està “una mica encesa pels comentaris de la Kate, no entenc per on va”. Tot i alguns comentaris més punyents, la tònica general del programa ha estat molt agradable i sense gaire tensió.

Les pitjors crítiques se les ha endut aquest local. La cuina “estava vella i falta cuidar-la” i els plats no han agradat gens. “La bomba no és una bomba”. Els segons com el peix amb llet de coco, que a la carta deixa que era lluç, però el Marc afirma que no ho és, tampoc han triomfat. Els chicharrones estaven massa durs. “Si t’acabes tot això, t’hipertrofies la mandíbula”, ha comentat el presentador. Amb les postres han aconseguit salvar l’àpat tot i que la mitjana queda aprovada pels pèls.
La confrontació final ha estat poc tensa
Després de l’episodi de les restauradores de la Catalunya Central on els punyals volaven, aquesta confrontació s’ha quedat fins i tot insípida. El Toni ha estat molt ben valorat pel menjar tot i les mancances d’accessibilitat que critica la Kate. El seu restaurant, d’altra banda, s’ha endut un 6 i suspèn la cuina. El Tipo Tapa de la Raquel s’ha endut un 6,5 malgrat que ella considera que es mereixia més nota. El que ha sortit pitjor parat ha estat el Jonathan, que després de la seva valoració i haver suspès el menjar amb un 4,3, ha rebut una crítica contundent per part del presentador. “Per a mi això és la meva vida. Un restaurant és una cosa molt seriosa on hi ha desitjos. El que realment jo ressalto és la capacitat de fer l’esforç i jo no n’he vist esforç”, ha sentenciat el Marc.

El guanyador del millor restaurant de tapes de Barcelona ha estat el Tapas 24. El Toni Morango i el seu biquini de formatge i tòfona s’han endut la puntuació extra per ser el plat estrella del programa. Després dels canvis de nota, la classificació ha quedat amb un 7,9 pel guanyador, seguit del Tipo Tapa amb un 6,7, el Ziryab amb un 6,4 i a la cua el Punta Cana Higüey amb un 5,3 en un Joc de cartes poc tens.