Joc de cartes estiu s’ha traslladat fins al Maresme per buscar la terrassa amb més encant de la zona. Marc Ribas i l’equip del programa de TV3 han triat uns concursants amb mala bava, com sempre, que han donat joc i han protagonitzat escenes que han indignat els teleespectadors. La més comentada? Quan han trobat una tassa de vàter a la cuina d’un dels restaurants, una troballa surrealista mai vista abans.
El que no ha agradat des de casa? Que hi hagi hagut menyspreus i crítiques entre els concursants per darrere. La parella guanyadora ha puntuat a la baixa i s’ha carregat la proposta que més agradaria al Marc, amb dues persones davant honestes que s’han guanyat l’estima del públic: “Jo aniré al Cobalto i no al que ha guanyat”.
El Bar Martínez de Mataró, pica-pica sporty chic
Mataró ha estat l’escenari de la primera degustació. Els concursants han conegut Aya El Kebdani i Carles Moyà, que han volgut convèncer amb la idea de pica-pica que proposen al Bar Martínez. Ell ha cridat l’atenció per la seva faceta d’assessor financer esbojarrat. En la inspecció del local, s’han trobat menjar obert i una tassa de vàter darrere d’un rentavaixella que els han espantat: “No ho toquis, si us plau! No vull ni veure-ho. Se’t treuen les ganes de venir, de menjar i de tocar res”. Hi han trobat mosques, menjar en mal estat… Tot malament. El presentador ha volgut anar a veure la tassa en persona i tot el que li han donat des del restaurant han estat excuses.
I quan s’han assegut a taula, com han vist el menjar? Hi han vist cosetes a millorar, però el més cridaner estava passant a la cuina on no feien més que barallar-se. La nota mitjana ha estat d’un 3,5, un suspens que ha estat generalitzat perquè totes les categories han suspès excepte la del menjar que ha obtingut un 6. La cuina s’endú la pitjor part, ja que només ha obtingut un 2. No hi ha hagut un bon servei amb la taula mal parada, sense canviar plats… i hi ha hagut uns que els han arribat a castigar amb un 0.

El Restaurant Ambient de Sant Vicenç de Montalt, un hotel amb cuina mediterrània de fusió
Míriam Artés i Sergi Tramuns estan al capdavant del Restaurant Ambient de Sant Vicenç de Montalt. L’hotelet ofereix cuina mediterrània de fusió amb una carta llarguíssima amb opcions per a tots. Què han dit de la decoració? Hi ha hagut opinions diferents, però la cosa ha empitjorat quan han trobat pols i una aranya passejant-se per una de les taules. A la cuina, s’han adonat ràpidament que allà hi havia una inversió molt forta.
L’aspecte dels plats era més que espectacular i s’han sentit valoracions molt positives: “M’agrada tot, quina bona cara”, “Boníssim” i “Perfecte”, han dit els altres. Això s’ha notat en les valoracions, molt millors que la dels anteriors.
En aquesta primera valoració mitjana, el restaurant s’ha endut un 7. La millor categoria? La de cuina i el menjar, que empaten amb un 7,6. I la pitjor? La de l’espai amb un 6.

El Cobalto del Masnou, cuina tropical, catalana i italiana
La terrassa més nova de totes ha estat la d’El Cobalto del Masnou, que pràcticament estrenava espai de la mà de Sergio Martínez i Camila Cofano. Aquí, els rivals han aplaudit les vistes de la terrassa. Això sí, hi han trobat mancances perquè es troba massa a prop del passeig, està massa oberts i té sorolls de cotxes. La cuina els ha agradat, això sí.
El menjar de fusió que proposen tenia bona pinta, però els més crítics han volgut buscar-hi les parts negatives com a part de la seva estratègia: “Estava passadíssim, el pa sec…”, tot, comentaris de la Míriam que ha estat la més exigent. El servei, bastant dolent també. Les postres que li han tocat al Marc estaven dures i no ha dubtat a queixar-se.

La nota mitjana ha estat d’un 5,3. No ha agradat gens el servei ni el preu, amb dos suspensos que han abaixat la nota. Des de casa, però, ha sobtat que els puntuessin a la baixa quan aparentment semblava merèixer bastant més. Ells han estat els més neutrals i justos a l’hora de puntuar, però això no els ha ajudat precisament.
Ganivets i estratègia en la confrontació final
Com és habitual, en la confrontació final han acabat volant els ganivets perquè s’ha vist que hi ha hagut molta estratègia a l’hora de puntuar. Ha fet ràbia que puntuessin malament aspectes que dels altres restaurants eren bastant pitjors. La Camila s’ha posat a plorar davant les crítiques i ha hagut de marxar la taula completament trencada: “És molt decebedor per a mi i em dol”. “Tots els clients em diuen que flipen, per això no m’ho crec”, diu.
La Míriam ha lamentat que hi hagi tanta estratègia, sobretot en els concursants del Bar Martínez. Les seves valoracions eren realment surrealistes i això ha deixat la Camila sorpresa: “Perdó, però és que estic flipant”. “No heu tingut ni un mínim de comprensió en res”, els hi han recriminat.

El Marc Ribas ha preguntat directament als defensors del Restaurant Ambient de Sant Vicenç de Montalt si se senten bé amb les notes tan i tan baixes que han posat. No han dubtat a dir que sí i han repetit una vegada i una altra que no han fet estratègia… però ben contents que estaven de veure’s primers. Finalment, els guanyadors han estat ells encara que el plat estrella se l’ha endut El Cobalto.