Marc Ribas s’ha posat al capdavant d’una nova entrega de Cuina com puguis aquest dimecres a TV3. En aquesta ocasió, s’han enfrontat el Mag Lari i la periodista Karmele Marchante. El primer es descriu com un expert en la cuina de subsistència, així que d’entrada deixa clar que no té gaire traça als fogons: “Per mi, cuinar és una pèrdua de temps”, diu directament. L’excol·laboradora de Sálvame, per la seva banda, assegura que li agrada la cuina tradicional catalana i que mai no demana menjar a domicili. Ha fet gràcia que arribés al plató amb un pintallavis, del que diu que no se’n separa mai.
En la primera part del programa, els famosos han d’obrir la nevera i mostrar sense embuts què hi tenen en un dia normal. El Mag Lari ha ofert una bona imatge, ja que hi havia verdures, pollastre, iogurts, sushi i un rebost ple de diferents tipus de pasta i moltíssimes conserves. La seva contrincant, en canvi, ha evidenciat que no té massa ingredients frescos. De fet, només hi havia tres gelatines, dos brics de crema de verdures, dos tuppers de tabulè i, això sí, més de 24 ous. El punt divertit? Que aprofiti el calaix per guardar-hi perfums, cremes i mascaretes de la cara.

La primera prova consistia en preparar un plat lliure amb els ingredients que s’han trobat a dins de les neveres que els han preparat. A la Karmele li han donat a escollir si preferia quedar-se el calamar com a ingredient principal o un llom de tonyina. Ella s’ha quedat el peix per evitar-se haver de netejar el mol·lusc. L’elaboració ha estat una mica caòtica, sobretot per part de la Karmele perquè l’aigua li ha bullit massa i no sabia com impedir que vessés: “On s’ha de prémer per abaixar-lo?“, ha preguntat. El mag s’ha esquitxat amb l’oli i ha hagut de córrer, així que l’emplatat no ha estat tan treballat com volia.
Ella ha preparat maduixes amb formatge fresc i una mica de iogurt blanc, els que ha acompanyat de tabulé. Al centre, els ous a la clementine: “La decoració és meravellosa”, s’ha dit ella mateixa. Des del jurat li han recriminat que no hagi netejat la fruita i tampoc no han posat cara de felicitat, precisament. El Mag Lari ha preparat uns calamars arrebossats que ha servit amb una tapeta d’escopinyes. Tots han estat d’acord amb què havia de ser ell el guanyador, ja que ha netejat bé el calamar i també estava ben fregit: “En el seu plat hi ha més cuina i elaboració“.

La segona prova del Cuina com puguis fa guanyador el Mag Lari
A la segona prova, la Karmele ha començat amb un perjudici. No podria fer servir els estris de cuina tradicionals, sinó que ha hagut de treballar amb eines de jardineria com una pala, un rasclet o una regadora. El repte que havien de superar? Cuinar una truita de patates.
Aquí també és quan els comencen a fer preguntes. Entre elles, quin any van començar a considerar la cervesa una beguda alcohòlica a Rússia, quants calçots va ser capaç de menjar-se el guanyador del concurs de calçots de Valls del 2024 o quant val la pizza més cara del món. Totes les guitzes ha anat dirigides a la Karmele, que ha hagut de cuinar amb uns auriculars posats que li impedien estar concentrada. Després, ha hagut d’anar lligada al peu a la Sofia Janer del jurat i també a l’Ivan Surinder del braç.

El resultat de la truita de la Karmele ha estat bastant desastrós, ja que ha quedat molt i molt fina: “No té màgia, no té sal, no està cremosa i tampoc no té gust. El concepte li falla. No entenem la proporció ou i patata”, ha dit el Marc Ribas.

En la truita del Mag Lari s’han trobat una closca d’ou. La textura no els ha convençut i també creuen que li falta sal, de la mateixa manera que creuen que està massa feta. Els vots finals l’han seleccionat a ell com a guanyador, que era el més just realment. La Karmele ho havia tingut més difícil, però el plat no es defensava.