El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Natza Farré torna als micròfons amb un podcast “d’humor pur” amb Judit Martín
  • CA

Arriba el El nou paradigma, un podcast d’humor que retorna Natza Farré als micròfons, aquesta vegada amb l’actriu Judit Martín, popular pels seus papers als programes Polònia i Està passant i coproductora de l’espai. Es tracta d’un podcast “d’humor pur”, com el defineixen les autores, i es pot trobar a Spotify i a la plataforma Ivoox. “Normalment els podcasts es presten més a fer tertúlies o converses, però nosaltres apostem pels gags amb personatges còmics i un bon guió”, explica Martín. En la mateixa línia, Farré destaca la “llibertat creativa” del podcast, un producte que es prenen com un projecte personal “per riure juntes sense cap tipus de pressió”. 

“És un producte nou perquè som dones de gairebé cinquanta anys que fan humor en català i que parlen de coses de les quals no tenen ni idea”, explica Farré, que considera que el tret diferenciador del podcast és “la mirada” de les autores, “un univers que no té cap altra persona”. Martín afegeix que “o entres a l’univers o et quedes fora”. A més, assenyalen un tret característic del podcast, que és el feminisme que traspua. “A diferència dels homes, no necessitem fer acudits de sexe per fer riure, tenim altres recursos”, ironitza Farré. 

A banda, les autores volen destacar que es tracta d’un projecte per “tornar a l’univers ràdio”, és a dir, descarten fer un producte que també es pugui gaudir en vídeo. “Hi ha la tendència que tot passi per la imatge, però volem que ens sentin la veu i que es concentrin en els personatges”, apunta Farré. 

Parlar de temes “sense tenir-ne ni idea”

Les autores han estrenat el primer episodi del podcast aquest dimarts. Per poder escoltar el següent haurem d’esperar dues setmanes, donades les “poques ganes de tenir la pressió del temps” de les autores. En aquest primer capítol, els personatges encarnats per Farré i Martín han discutit sobre el món rural, quelcom que els interessa però un tema que desconeixen, segons asseguren elles mateixes. 

Natza Farré i Judit Martín estrenen nou podcast / Cedida

“La premissa és parlar sempre de temes dels quals no en tenim ni idea o que ens queden molt grans”, explica Martín, que apunta que el pròxim l’escolliran de manera aleatòria. “Tenim tota una llista sobre temes dels quals no sabem res, com ara la joventut -perquè tenim gairebé cinquanta anys-, la maternitat -perquè cap de les dues som mares-, o la medicina”, explica. Farré hi afegeix que “els homes ho fan molt”, ja que considera que “parlen amb molta seguretat de coses de les quals no saben res”. Per això, elles també volen fer-ho i aportar la seva mirada, això sí, defugint temes “esgotats” com ara el futbol. 

Objectiu: generar més discussions

“La gent discuteix poc i s’insulta poc, sobretot a Twitter. Volem que la gent discuteixi molt amb els nostres podcasts”, assegura Farré sarcàsticament. Això sí, adverteix que elles no entraran en aquestes discussions. “No respondrem a crítiques ni a res lleig. La gent, que discuteixi a casa seva. Si no els agrada alguna cosa que hem dit ens és igual”, resol Farré, que amb el seu habitual to irònic afegeix que “no estem aquí per donar conversa al personal”

I per què són aquí, llavors? “Per riure juntes i fer riure”, respon Farré. “S’està allargant tot molt i tots tenim la necessitat que se’ns transmeti bon rollo. En aquest moment de pandèmia és justament quan havíem de fer alguna cosa que faci riure”, explica l’autora. Martín puntualitza que “el sentit de tot és que el bon rollo arribi a la gent i pugui passar una bona estona escoltant-nos”. Per aconseguir aquesta meta han hagut de demanar un estudi on gravar el podcast a “la central de l’humor”, La Llama Store. I subratllen que volen fer públic un agraïment especialment a l’Abigail, membre d’aquest estudi que ha fet possible la producció d’aquest podcast.

El primer capítol, tot un èxit 

“Alguns m’han dit que trobaven a faltar la meva veu, i això és molt maco”, agraeix Farré, que considera que l’interés que ha despertat el podcast –al qual ja s’hi han subscrit més d’un miler de persones– els dona la raó: “La gent necessita riure”. “És el podcast que no calia, però que igual sí que calia”, sosté. Martín no esperava l’èxit que ha tingut donada “l’enorme quantitat de podcasts que hi ha avui en dia”. Creu que això respon a l’èxit de la seva companya: “Tothom tenia moltes ganes d’escoltar de nou la Natza. Això ha estat clau”. 

Les dues estan molt satisfetes de l’acollida del capítol inicial, però no dubten a subratllar que es tracta d’un projecte sense cap tipus de pressió que poden abandonar en cas que suposi massa feina.  A banda, Farré considera que quan s’acostumin a treballar plegades “es reflectirà al podcast, perquè tindrem més rodatge”. Per això celebra que aquest episodi hagi fet riure: “Si aquest ha agradat els pròxims seran la bomba”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa