L’alcalde de Lleida exigeix que el ‘Faqs’ es disculpi per una broma sobre un cantant negre

El programa va utilitzar el càiron "entre Simba i Lo Cartanyà" per referir-se al cantant nascut a Nigèria

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha adreçat una carta a la presidenta de la CCMA, Núria Llorach, on qualifica d'”inacceptable” el tractament inferit al cantant Kelly Isaiah i el seu grup Koers durant el programa ‘FAQS’, emès dissabte per TV3. El programa va utilitzar el càiron “entre Simba i Lo Cartanyà” per referir-se al cantant, que va néixer a Nigèria i viu a Lleida des dels deu anys. Pueyo considera que el càiron “no pot ser considerat una broma, sinó que frega una actitud racista inacceptable i de molt mal gust, en relacionar el color de la pell d’Isaiah amb un personatge de Disney“.

També assenyala que ‘Lo Cartanya’ representa la versió més tòpica i carrinclona dels catalans de terra endins”. Per això, sosté que Isaiah, Koers, així com els lleidatans “es mereixen una disculpa publica” per part del ‘FAQS’. En la carta que ha enviat a Llorach, l’alcalde de Lleida lamenta profundament, de la mateixa manera que han expressat molts lleidatans a través de les xarxes socials, “el desconeixement absolut, per part del programa emès, del perfil i dels mèrits dels artistes convidats a participar-hi“.

Pueyo considera que tant Isaiah, Koers, així com els lleidatans “es mereixen una disculpa publica” per part del ‘FAQS’. “La combinació de la falta d’informació sobre el grup convidat amb els tòpics més tronats i la conversió de la identitat racial d’Isaiah en un motiu de broma no té gran cosa a veure amb la línia professional i ètica seguida tradicionalment per la televisió publica”, assenyala en l’escrit que ha adreçat a Llorach.

Nou comentari