El Món
El CAC demana “evitar donar protagonisme” als terroristes i que “apareguin com a herois”

 

 

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha mostrat aquest diumenge la condemna més absoluta per l’atemptat terrorista perpetrat ahir a Londres i ha expressat el seu condol als familiars i amics de les víctimes, alhora que ha desitjat “el restabliment el més aviat possible de les persones ferides”. A més, el CAC ha ofert una sèrie de recomanacions als mitjans de comunicació, com “respectar la privadesa de les víctimes i  evitar cobertures excessives” i “advertir les persones teleespectadores de la duresa de les imatges que s’emeten”.

El CAC assenyala que convé evitar la intrusió en la privadesa de les víctimes i en la dels seus familiars i, en concret, proposa “abstenir-se de difondre imatges de cossos de víctimes mortals si se les pot reconèixer o si la cruesa és excessiva”. En el cas de víctimes supervivents, “només s’haurien de prendre imatges o declaracions quan les persones afectades ho autoritzin expressament. En la resta de casos, cal tractar les imatges per tal d’evitar-ne la identificació”.

 

El CAC també indica que “cal tenir una cura especial amb el tractament periodístic que es dóna als terroristes, per evitar donar-los protagonisme i que, des de la seva perspectiva, apareguin com a herois. El tractament més adequat és considerar-los presumptes autors d’un delicte”. Pel que fa als drets de l’audiència, el CAC avisa que “el nivell de duresa de les imatges que rebi ha d’estar justificat editorialment, en funció de si aporten elements informatius rellevants i no pas morbosos. Sempre caldrà advertir prèviament de la naturalesa violenta de les imatges”.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa