El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El CAC conclou que TV3 va respectar el pluralisme durant l’1-O
  • CA

 

El Ple del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha aprovat un informe que conclou que TV3 va respectar el pluralisme en la cobertura del referèndum de l’1 d’octubre i va donar veu a set partits polítics, seguit de la Sexta, amb sis, i Antena 3, amb cinc. En canvi, constata que La 1 i Telecinco només van donar veu a quatre forces polítiques i cap d’elles era sobiranista. Pel que fa l’ordre, les agrupacions de partits polítics, PSC PSOE i PPC PP (en ordre diferent) són els que van obtenir més presència en tots els canals. Pel que fa el temps de paraula dels governs català i espanyol, s’observa un cert equilibri entre Telecinco i TV3, mentre que TVE Catalunya s’observa que el 88,4% del temps és per al govern espanyol i el 7,8% per al català, a La 1 el 48,6% va ser per al govern espanyol i el 15,5% per al català i Antena 3 el 54% per al govern de l’Estat i el 15,8% per la de Catalunya.

Segons el CAC, a tots els mitjans, el govern de l’Estat hi és qui té més temps de paraula, amb l’excepció de TV3, on ho és el Govern català. D’altra banda, TV3 ha estat l’única cadena que en els informatius ha donat veu a les víctimes de les agressions policials i al representants de l’observació internacional de l’1-O. D’altra banda, als telenotícies de Televisió de Catalunya apareixen dos conjunts d’informacions com els principals temes als quals se’ls dedica més temps, concretament les càrregues policials de la policia espanyola i la Guàrdia Civil envers la ciutadania i el normal funcionament de la votació malgrat l’actuació policials. La Sexta també va tractar aquests dos temes com a principals, però en ordre invers.
 

Quant a la resta de cadenes –TVE Catalunya, la 1, Telecinco i Antena 3- presenten similituds pel que fa a temes principals de les informacions. En cap d’ells (excepte Telecinco), la violència policial es va tractar entre els cinc primers temes, mentre que a TVE Catalunya i Antena 3 es va ressaltar la violència de la ciutadania envers la policia. Com a primer tema, la 1 va escollir les repercussions del partit de futbol entre el FC Barcelona i Las Palmas, seguit de les anomalies de la votació, TVE Catalunya va prioritzar el posicionament del govern espanyol, Telecinco va dedicar més temps a la “inacció” dels Mossos d’Esquadra per impedir la votació i Antena 3 va posar l’accent sobre la “il·legalitat i els aspectes anòmals de la votació”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa