El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sancionen un Guàrdia Civil per fer-se una foto amb un cadàver i fer-la córrer per WhatsApp
  • CA

Els fets van succeir el 7 de febrer de 2014, quan l’home, cap de la Guàrdia Civil a Malpartida de Plasència a Càceres, es va fer una foto d’uniforme amb el cadàver d’un pres fugat al qual havien estat buscant. De fet, l’home va enviar la imatge als seus companys, juntament amb el comentari «Ahí está. Fiambre», i tot plegat va començar a córrer a través de WhatsApp.

Ara els fets han estat jutjats per la Sala V de lo Militar del Tribunal Suprem que ha aplicat una sanció disciplinària per falta greu. De fet, aquesta sanció vas ser imposada pel director general del cos policial i el Tribunal l’ha ratificat. Així, segons el Huffington PostC, l’agent serà suspès de feina dotze dies per ser contrari a la dignitat del mort. Tot i així, l’home ha al·legat en tot moment que ho va fer per informar els seus companys de la mort del fugat i tranquil·litzar-los.


Així, la sentència destaca que el comportament és impropi i oposat al que ha de tenir un membre del cos policial, que ha de demostrar respecte absolut als ciutadans. A més, es comenta que hauria d’haver valorat abans de posar-la en circulació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa