La meitat dels ciutadans de l’Estat espanyol no estan preocupats pel dia que es facin grans. El 44% de la població afirma que no li preocupa el pas dels anys, i un 60% d’aquesta gent considera que és llei de vida perquè es tracta d’un fenomen natural. De fet, un 21% de la població considera que hi ha coses positives en l’envelliment, com l’experiència o la maduresa. Finalment, el 22% de la població diu que no l’importa fer anys perquè es troba bé i amb salut.

Aquestes dades es desprenen d’un baròmetre elaborat per VidaCaixa que analitza les percepcions sobre l’envelliment que tenen els ciutadans de l’Estat espanyol. Aquest estudi està emmarcat dins del projecte ‘Seguir creciendo’, un treball on l’asseguradora desmenteix els tòpics vinculats a l’edat i a les diverses generacions que existeixen.

A l’Estat hi ha una actitud molt positiva de cara a l’envelliment, però els canvis físics sí que preocupen. De fet, el 65% de la població reconeix que encara que es faci vell, creu que el seu físic li importaria i que li molestaria que li diguessin ‘vell’ (60%). L’experta en sociologia Belén Barreiro atribueix aquestes dades ala “societat aparador” en la què vivim, i en culpa força les xarxes socials.

En tot cas, per mantenir una bona salut durant la vellesa és important ser una persona activa. De fet, la salut és el principal motiu per als que sí que es preocupen per envellir.

 

Qui és una persona gran?

Es considera que una persona és “gran” si supera els 56 anys d’edat, és “vella” si supera els73, i és “anciana” si supera els 81. No obstant, l’estudi constata que hi ha diferències entre l’edat biològica i l’edat percebuda dels ciutadans de l’Estat espanyols. A partir dels 35, la meitat de la gent sent que té 10 anys menys.

 

Fes click aquí per saber més sobre #TuProyectoDeVida, que neix per cuidar el present per tenir en compte el futur.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa