Si ets un apassionat del món del vi o vols desenvolupar la teva carrera professional en aquest sector, arriba l’oportunitat que esperaves. La Universitat Rovira i Virgili (URV), la Wine Business School i la Universitat de Vic (UVic) obren les inscripcions per a la nova edició del Diploma Interuniversitari d’Especialització en Gestió d’Empreses Vitivinícoles.
Un programa modular, flexible i adaptat al sector
Aquest programa està organitzat de forma modular, això significa es pot cursar aquests dos cursos de forma independent:
Aquest programa consolidat, pel qual ja han passat més de 200 estudiants, es renova cada any per aportar als participants coneixement, innovació i metodologies adaptades a la realitat empresarial. El postgrau de Gestió d’Empreses Vitivinícoles va ser pioner fa més de 10 anys en oferir una formació pràctica i especialitzada per a professionals i emprenedors del sector vitivinícola, centrant-se en la millora de la gestió empresarial, la internacionalització, la recerca de nous mercats i la innovació. L’avaluació continuada i el coneixement del sector per part dels experts que participen com a docents han fet d’aquesta formació una eina útil i amb capacitat de transferència i aplicabilitat per als seus participants any rere any. Aquesta nova edició representa una oportunitat única per a aquells que desitgen liderar i innovar en el sector vitivinícola, adaptant-se a les noves tendències i exigències del mercat global.
Novetats destacades del curs 2025-2026
- Modalitat 100% en línia del mòdul de gestió: Per primera vegada, el mòdul de gestió es realitzarà íntegrament en línia, facilitant l’accés a professionals d’arreu del territori. S’incorpora una metodologia activa amb reptes, debats i casos pràctics generadors d’aprenentatge significatiu.
- Intel·ligència artificial aplicada: Amb l’acompanyament d’experts del sector en les diferents disciplines de la gestió empresarial especialitzada en el sector vitivinícola, els participants elaboraran un complet Business Plan incorporant les eines i utilitats que la intel·ligència artificial està generant, aplicades al màrqueting, el management i la gestió.
- Mòdul d’Enologia, Viticultura i Tast: També es realitzarà en la seva major part en línia, excepte les sessions presencials per a tastos de vins, oferint una experiència sensorial única i imprescindible.
Detalls del programa
- Durada: 30 ECTS (316 hores)
- Dates: Inici el 24 d’octubre de 2025 i finalització al juny de 2026
- Horari: Aula virtual amb connexions sincròniques en horari de divendres de 16 a 20.30 h i dissabtes de 9 a 14 h. Els mòduls 11, 12, 13 i 17 inclouen sessions de presencialitat obligatòria on es realitzaran tastos.
- Idioma: Català i castellà
- Ubicació de les sessions presencials: Wine Business School, C/ Amàlia Soler, 29 – Vilafranca del Penedès
- Plataforma virtual: Moodle
Aquest diploma està pensat per a titulats universitaris i professionals amb experiència en el sector vitivinícola que desitgin aprofundir els seus coneixements i potenciar les seves habilitats directives. També és adequat per a persones emprenedores que volen incorporar-se professionalment al sector vitivinícola.
Els participants podran accedir a càrrecs de direcció i gestió en empreses del sector vitivinícola, tant elaboradores com distribuïdores i comercialitzadores. També podran desenvolupar-se en departaments financers, comercials, de màrqueting, de gestió de persones i d’operacions dins del sector.
Més informació i inscripcions en aquest enllaç.