MónEconomia
Barcelona pren a Madrid el congrés d’eSports més gran d’Europa

Barcelona acollirà a partir d’aquest 2023 el congrés d’esports electrònics més important d’Europa, el Global Esports Summit (GES), segons ha pogut saber TOT Economia. L’arribada d’aquest nou congrés a la capital catalana portarà a la ciutat els professionals dels eSports de tot el món. Aquesta cita, que comptarà amb una participació de 900 especialistes de 30 països, pretén posar el focus en una indústria emergent, que ja acumula prop de 600 milions d’espectadors –la majoria d’entre 18 i 35 anys– arreu del món i que mou més de mil milions de dòlars anuals.

Aquesta serà la tercera edició del GES i la primera que se celebrarà a Barcelona després de passar-se els últims dos anys a Madrid. El canvi de cara a aquest 2023 es deu a l’èxit de l’edició temàtica GESX, que es va celebrar el desembre passat a Barcelona, acollida amb gran interès per institucions, marques i entitats. En aquesta decisió ha estat primordial la mediació de la Fundació PuntCat, que ha treballat per atraure l’organització del congrés a aquest canvi de seu. A més s’ha de recordar que Barcelona és una de les ciutats més fortes i relacionades amb els esports electrònics de tot Europa gràcies a la presència de Lliga de Videojocs Professionals (LVP), a la de grans creadors de contingut com Ibai Llanos o la de grans equips com KOI – propietat de Gerard Piqué i Ibai- o el mateix Barça, que ha apostat de valent obrint una secció d’esports electrònics.

A part que la presència d’aquests esports electrònics a la capital catalana ha estat un punt molt a tenir en compte, també s’ha de tenir en compte que la Generalitat ha apostat molt fort pel sector en els últims mesos. De fet, cal recordar que s’està construint un hub al voltant del món dels videojocs a les Tres Xemeneies. Alhora, també és important recalcar que, en l’àmbit professional Barcelona és més forta que Madrid i des de l’organització del congrés consideren que venir a Barcelona era un pas molt lògic.

Videoresum del GES / Cedit

Un congrés professional

El GES23 oferirà dues jornades al voltant del concepte de l’esportainment. A través d’una vintena de ponències i amb la participació d’experts internacionals. Concretament, aquest congrés se centrarà en la divulgació de coneixements al voltant de l’ecosistema dels eSports, la innovació, i servirà per al foment de l’emprenedoria en aquest camp amb la transmissió de tendències i també per contribuir a la creació de xarxes i networking entre els participants. Ara bé, cal apuntar que és un congrés pensat per als professionals del sector i no pas pels usuaris.

La novetat del GES23 serà l’espai GESX, un espai de presentació on se celebraran esdeveniments i assemblees d’institucions, presentacions especials, workshops i seminaris temàtics. També disposarà d’un espai per a premsa i continguts on professionals del medi podran desenvolupar els seus streamings i es faran programes en directe i entrevistes. Igual que a les passades edicions, durant les dues jornades hi haurà una sala VIP per acollir trobades i recepció dels conferenciants i autoritats. En total aquest congrés ocuparà uns 2.000 metres quadrats amb la previsió de seguir creixent els pròxims anys.

Més notícies
Un tren Talgo en el seu pas per Cambrils / ACN
La Cambra reclama no sobreposar el corredor atlàntic al mediterrani
Notícia: La Cambra reclama no sobreposar el corredor atlàntic al mediterrani
Comparteix
La Cambra considera que el corredor atlàntic és una assignatura pendent més de l'estat espanyol
Imatge del president de Mercadona, Juan Roig / Rober Solsona - Europa Press
Mercadona guanya 718 milions després de facturar 31.041 milions
Notícia: Mercadona guanya 718 milions després de facturar 31.041 milions
Comparteix
Roig ha admès que els preus alimentaris han pujat "una burrada" durant els últims mesos a Mercadona
El CEO de Seat i Cupra i president d'Anfac, Wayne Griffiths / ACN
Seat torna als beneficis gràcies a Cupra i la reducció de costos
Notícia: Seat torna als beneficis gràcies a Cupra i la reducció de costos
Comparteix
L'automobilística catalana va registrar un benefici de 33 milions d'euros el 2022, sortint així dels números vermells
Imatge d'un supermercat / ACN
L’IPC creix fins al 5,6% a Catalunya amb els aliments disparats
Notícia: L’IPC creix fins al 5,6% a Catalunya amb els aliments disparats
Comparteix
La inflació consolida el ritme creixent després de trencar la tendència a la moderació al gener i la subjacent continua molt per sobre de la general

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Victor a març 15, 2023 | 12:19
    Victor març 15, 2023 | 12:19
    Els de l'Ecuestre deuen estar que trinen, si a hores d'ara saben que existeixen els eEsports.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa