El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Somdinou 2015: Eclipsi a la Catedral del Vi de Gandesa
  • CA

Somdinou blanc 2015  

Cooperativa de Gandesa 

DO Terra Alta

Preu aproximat: 5€ 

web: www.coopgandesa.com

  

 

La gamma Somdinou sorprèn per la seva frescor d’imatge, preu més que accessible i una qualitat admirable, tot amb consonància amb la subtilesa aromàtica que assoleix la garnatxa blanca amb el macabeu de les vinyes de Gandesa.

  

  

El Celler Cooperatiu de Gandesa és considerat una de les Catedrals del Vi gràcies a l’edifici d’estil modernista projectat pel reconegut arquitecte Cèsar Martinell el 1919.

  

  

Aquesta zona de la Terra Alta pateix glaçats hiverns, estius ben càlids, escassa pluviometria i es pentina sovint pel vent del cerç o la garbinada caracteritzant tot plegat unes condicions climàtiques dures tant pels habitants com pels cultius. 

  

  

Groc pàl·lid i delicada transparència, defineixen el color d’aquest cupatge. La dolçor olfactiva i melositat de la garnatxa, es combinen amb la lleugeresa i agilitat del macabeu. Són dos varietats que s’esplaien en zones eixutes, també en sòls clarament argilo-calcari, com els de les terrasses i planes vitícoles de Gandesa. 

  

  

Pera llimonera, pell de mandarina i fenc es passegen pel nostre nas en la primera flairada. Frescor que contrasta amb la calidesa del clima que acull la zona. Tocs de menta i melissa sorprenen uns instants després. 

  

  

En boca, la mel envaeix les papil·les gustatives, la garnatxa predomina gustativament amb aquesta enganyosa dolçor, que es compensa ràpidament amb l’acidesa ben present, que els enòlegs segurament han volgut estirar. Til·la amb suc de llimona descriu la sensació que ens deixa en post gust.

  

  

Un toc d’atenció, perquè en despistar la copa, ens trobaríem que l’augment de temperatura el fa punyent, fent de la sensació tànnica un xic picant, degut a la major volatilització de l’alcohol en calent.

  

  

Somdinou Blanc és un vi molt encertat per aproximar les virtuts de la Terra Alta al mercat més exigent i per un preu sorprenent. Aquest cupatge on la garnatxa blanca es llueix fent honor als vells de la terra que la van plantar, doncs continua eclipsant els paladars més exigents del segle XXI.

   

  

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa