El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sàtirs 2011: cinc generacions estimant la vinya!
  • CA

Sàtirs 2011

Celler: Arché Pagès  

Preu aproximat: 7 euros 

DO Empordà

Web: archepages.com

 

Capmany acull les vinyes la família Arché Pagés, situades a les vessants muntanyoses del Pirineu oriental. Els sols granítics que hi podem trobar conjuntament amb el sauló superficial es diferencien d’altres zones de la plana empordanesa amb estructura geològica fluvial.

  

  

Sàtirs és el buc insígnia d’Arché Pagès. Un cupatge de garnatxa i samsó amb un terç de cabernet sauvignon, demostrant que les varietats autòctones de l’Empordà no renyeixen amb les foranes com és el cas del cabernet, que ressalta l’amplitud de boca i l’estructura tànnica, sempre que estigui plantat en zones poc fèrtils ben estructurades i airejades com són els sorrencs ó granítics. 

  

  

L’Empordà és una DO de gran complexitat geològica i climàtica, ventada per la tramuntana, que ofereix una singularitat, tipicitat i complexitat als vins ben envejable.

  

  

L’anyada 2011 de Sàtirs negre és un vi amb 6 mesos de criança en roure francès, que presenta un color robí corall en copa, arrossegant primes i nombroses llàgrimes.

  

  

La primera sensació olfactiva és molt balsàmica i empireumàtica, mostrant els aromes de la bota ben presents, i en combinació amb els especiats del samsó i de la garnatxa en certes zones granítiques. Notes de mina de llapis, torrefactes i fins i tot fumades, es combinen amb fruita madura. Després d’oxigenar la copa, prunes negres i confitura de mores envaeixen la nostra sensació olfactiva, barallant-se amb notes especiades com el cardamom i el pebre rosa.

  

  

Aquest cupatge omple el paladar des de l’inici, amb volum i bona estructura. Els tanins encara son vius i deixen presència tàctil i de profunditat de boca. L’amabilitat de la garnatxa els envoltaria amb llepolia i vivesa. 

  

  

L’Alt Empordà, és un territori vitícola ideal per desenvolupar la millor de les qualitats de diverses varietats fins i tot les foranes que també poden sumar la seva tipicitat i complexitat aromàtica, com és el cas del Sàtirs 2011. Esperem gaudir-ne moltes més generacions!

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa