El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Guirigall 2013: Mestissatge amb sabor internacional
 

Guirigall 2013  

Grup Oliveda 

DO Empordà

Preu aproximat: 7 euros

Web: www.grupoliveda.com

  

 

 

 

Guirigall es un cupatge de garnatxa, cabernet sauvignon i merlot, fruit del boom de plantacions amb varietats franceses que van envair les denominacions d’origen catalanes, com també la majoria de zones vitivinícoles del món.

 

  

  

Es tracta d’un vi aromàticament molt varietal, on queda força marcada la fruita confitada que aporta el cabernet o merlot, així com les notes vegetals típiques de les pirazines d’aquestes dues varietats en raïms amb maduració fenòlica justa. Així, les fragàncies de confitura de cirera amb maduixes s’entrellacen amb notes de pebrot vermell i pessols o fabes recent collides.

 

 

  

  

Quan en fem un glop i el tenim en boca, s’estructura lleuger i lineal, tot i mostrant tanins encara juvenils que deixen certa sequedat al paladar. La dolçor i sedositat dels tanins de la garnatxa ens manquen, predominant la textura tànica de les dos varietats bordeleses.

 

 

  

  

Si ens accepteu una recomanació, us diríem que el prengueu sobre els 15 graus de temperatura, en ambients informals, i maridat amb tapes, acompanyat d’una carn de xai o costelles de porc a la brasa. Segur que en trobeu una bona combinació. 

 

 

  

  

Guirigall es mostra juvenil, informal i divertit en la seva etiqueta, a to amb el concepte pel qual es va dissenyar, com un mestissatge d’idees i sabors.

  

  

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa