El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Gris Blanc 2015: A la conquesta de les costes mediterrànies
  • CA

 

Gris Blanc 2015

Gerard Bertran 

  

Preu aproximat: 7€

  

IGP Pays d’Oc  

  

Web: www.gerard-bertrand.com

 

 

Gris Blanc fa honor al seu nom perquè és d’un rosat pàl·lid de garnatxa grisa i negre en el qual llueix una intensitat colorant ben lleugera. 

  

  

Les revistes de moda, els beach clubs i el marketing de les empreses turístiques marquen la moda de la costa mediterrània. I el rosé de Provence és l’origen d’aquest fenòmen de moda: A la Côte d’Azur, la costa més glamurosa del Mediterrani, s’ha begut sempre. A Saint Tropez o a Nice, entre catifes vermelles i limousines es beu “Rosé de Provence”, un rosadet lleuger, amb un lleuger color vermellós, més aviat pàl·lid, que fa les delícies dels ambients estiuencs de la zona. Fa més de cinc anys que el món del vi rosat ha adoptat aquesta moda oboom dels rosats pàl·lids arreu. Molts vins venuts a la costa mediterrànea han emulat aquests vins, uns amb més èxit que d’altres, hem de dir. 

  

  

Gris Blanc és un exemple de llibre per descriure el color d’aquest tipus de vins pàl·lids: són com blancs tacats lleugerament amb tonalitats salmó o teula. El Gris Blanc 2015, fet a Narbonne, es defineix aromàticament com delicat i fresc, amb aroma floral i dolcenc però fi i lleuger. Presenta notes de clavell miniatura, tocs de fragància a rosa i records d’un lilà florit, que van sortint conforme flairem la copa.

  

  

En boca, les sensacions untuoses i glicèriques envaeixen el paladar. Una acidesa equilibrada i un lleuger sabor de vainilla es combinen amb la lleugeresa estructural del vi, complementada amb una amplitud de boca que ofereix la riquesa i densitat de la garnatxa. En retrogust, és àgil i ens retorna com uns records de fòsfor que li donen vivesa i singularitat. 

  

  

Un rosat pàl·lid de moda, molt honest de preu-qualitat, que triomfa als restaurants de platja o locals de moda i d’ambient pluricultural i mediterrani.

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa