El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Boca Grossa Blanc 2015: L’aroma que va exportar l’Emperador
  • CA

Boca Grossa Blanc 2015

  

Preu aproximat: 6 €

  

DO Empordà

  

Web: www.alregi.es

 

L’Empordà és una Denominació d’origen que acull diverses varietats de raïm, garantint una diversitat aromàtica il·limitada. Entre aquestes varietats trobem el muscat de Frontignan, que junt amb la macabeu fan un cupatge llaminer i atractiu pels tastets d’estiu.

  

 

Boca Grossa fa un homenatge a Mare Nostrum, que ha acollit la varietat Muscat al llarg de la llarga història vitícola de les nostres terres i concretament molt estesa també a moltes illes de la Mediterrània. De fet es diu que prové de Grècia, on tenen documents del 1600 on mencionen per primer cop el nom “Muscat” per descriure un raïm cultivat a la illa de Samos.

  

 

Tot i que segurament el Sultanat de Mascat o Muscat, situat a la Península Aràbiga també tindria alguna cosa a veure…la seva dolçor i esplèndida aroma van enamorar a tots els mercats de l’Emperador Carlemany, qui la va expandir arreu dels seus dominis, exportant-lo arreu des del port de Frontignan.

  

 

Així, aquest cupatge de muscat amb macabeu, no pot tenir una altra aroma que la dolçor i intensa i terpènica del muscat (mel i fruita exòtica) combinat amb la fruita blanca del macabeu.

  

 

Quan es serveix ben fred sorprenen certes notes fèrriques i tocs de pell de llima. Conforme airegem la copa i el vi puja uns graus centígrads, apareix la pera llimonera, flor de gerani i tocs de fenc.

  

 

Envolta el paladar amb notable sensació glicèrica, una acidés equilibrada i un fons de boca tànnic que contrasta amb la sensació glicèrica. Resulta en conjunt, un vi amb bona amplitud de boca i certa personalitat pel seu final de boca lleugerament amarg que despertarà les papil·les gustatives.

  

 

Recomanem servir ben fred (6-8ºC) per mantenir la sensació fresca i no deixar que el seu grau alcohòlic faci perdre la frescor.

  

 

Boca Grossa és un vi, accessible a totes les butxaques, dissenyat per gaudir-ne a l’estiu, servit en bona glaçonera per marinar amb cuina costanera. Un Empordà perfecte per acompanyar-nos les càlides nits de juliol i d’agost, sent conscients de que fins i tot els grans emperadors embogien per una copa de vi!

  

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa