La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ha confirmat que ha rebut una nota de rescat dels ciberatacants que aquest cap de setmana han inutilitzat el campus virtual de la universitat, segons ha avançat l’ACN. Els presumptes responsables de l’atac informàtic han fet arribar unes dades a la direcció de la UOC perquè es puguin posar en contacte amb ells, però des del centre descarten mantenir cap comunicació amb els ciberatacants.

L’atac, similar al que va patir va unes setmanes la UAB, va sortir a la llum aquest diumenge a la tarda quan la UOC va comunicar una “incidència tecnològica”. El ciberatac es va descobrir perquè els alumnes no podien accedir al campus virtual del centre, tot i que des de la UOC descarten que s’hagin compromès dades personals o informació sensible.

La UOC va informar els seus alumnes a través de les xarxes socials que la previsió era restablir els sistemes “al llarg de les pròximes hores” i que els estudiants que tinguessin lliuraments de treballs pendents tindrien “flexibilitat”. No obstant això, a primera hora del matí la UOC no havia comunicat cap novetat respecte a les afectacions del ciberatac, que en qualsevol cas ha tingut una afectació “limitada”, segons han explicat fonts de la universitat.

Segon atac en pocs mesos

A mitjans d’octubre de l’any passat la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va patir un atac de tipus ransomware que va deixar sense funcionament molts dels serveis del centre durant setmanes i trigarà temps a recuperar-se. Els tècnics de la universitat van treballar durant una setmana només per determinar l’abast de l’atac. La incidència va obligar a desconnectar completament els serveis centrals i a anul·lar l’accés a la xarxa des de les facultats i altres equipaments per evitar que el virus s’estengués. La UAB va rebre 3,8 milions d’euros del govern per reparar els danys ocasionats per l’atac.

Comentaris

    Pagó o no pagó Gener 03, 2022 | 08:33
    ¿ Y la UAB pagó el rescate?
      Anònim Gener 03, 2022 | 13:45
      Actualmente se encuentran aún solucionando el problema y con gravedad.

Nou comentari