La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ha patit un atac informàtic aquesta tarda de diumenge. L’atac, del tipus ransomware, afecta a hores d’ara tots els servidors centrals de la universitat, segons ha informat aquesta mateixa a través de les xarxes socials. La incidència l’han detectat els alumnes en no poder entrar al campus virtual, però la universitat assegura que no afecta les dades personals. La previsió és que la incidència estigui resolta en les pròximes hores. La universitat també ha informat els alumnes a través de les xarxes socials que hi haurà flexibilitat en els lliuraments que s’haguessin de fer aquest diumenge.

La Universitat Autònoma de Barcelona també va patir un ciberatac que va deixar sense funcionament molts serveis de la universitat. Les classes i les tasques administratives es van mantenir i es van fer adaptades a les condicions que hi havia. L’anomalia es va registrar un dilluns de matinada, i durant una setmana els tècnics van treballar per determinar l’abast de l’atac. Des d’un primer moment es van desconnectar completament els serveis centrals per al campus i de connexió a Internet. La incidència va fer que no funcionessin els portals corporatius i que s’anul·lés l’accés a la xarxa des de les facultats i altres equipaments universitaris, si bé no s’han vist afectats altres sistemes com els punts de control d’accés, entre d’altres.

La universitat va decidir informar els usuaris a través dels seus comptes de xarxes socials, i els va recomanar desconnectar tots els serveis vinculats a la Universitat Autònoma de Barcelona, inclòs el núvol, per evitar que aquesta infecció s’estengués. També es va demanar que si algun usuari havia rebut un fitxer anomenat http://Readme.READ i l’hagués desat a l’escriptori, així com fitxers amb extensió .uab, apagués els ordinadors i avisés el servei informàtic, perquè podia ser part de l’atac.

Comentaris

  Técnic Gener 02, 2022 | 19:06
  Deficients sistemes de seguretat, i manca de previsió,
  Gonzalo Gener 02, 2022 | 20:02
  El puignero está muy ocupado con la NASA catalana. Ya van 2 ataques a universidad de la región catalana.
  Pere Llimonera i Citronell Gener 02, 2022 | 20:28
  En canvio a la super prestigiosa Juan Carlos I de Madrid nunca le pasa nada. Tal cual, nunca le pasa nada.

Nou comentari