El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un testimoni de l’accident a Montcada: “Ens hem sentit abandonats”
  • CA

Un dels viatgers que anava en el tren de Rodalies que ha estat envestit per un altre comboi aquest matí a Montcada i Reixac ha criticat la gestió de Renfe. “Ens hem sentit abandonats”, ha dit Josep Jorge en una entrevista a Ràdio Estel. “Com és possible que passi això i es posin en risc tantes persones?” El viatger, que ha “sortit volant”, ha relatat que el personal de Renfe de l’estació estaven molt nerviosos i que els ha costat reaccionar. “Hi ha hagut sensació d’abandonament, que no de caos, perquè la gent ha reaccionat amb calma”.

Jorge ha explicat que el tren encalçat estava aturat a l’estació i que en el moment de l’accident encara hi havia gent pujant als vagons. “Hem sentit un impacte molt fort”. El viatger lamenta que la “seguretat no ha estat una prioritat” i que ha denunciat la “manca de tracte humà”. Molts viatgers, sobretot persones grans, estaven en estat de xoc. “El tren es deu haver mogut un o dos metres”, ha detallat. “Errada tècnica o humana, algú ha d’assumir responsabilitats”.

L’accident de Montcada ha deixat 155 ferits / ACN

Més de 150 ferits en l’accident de tren a Montcada

El xoc entre els dos trens ha deixat almenys 155 persones ferides, la majoria per contusions, segons ha informat el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Tres persones han estat traslladades a diferents centres sanitaris. L’accident ha provocat afectacions a les línies R4, R7 i R12, tot i que a poc a poc el servei està recuperant la normalitat. Renfe investiga les causes de l’incident.

Els serveis d’emergències han rebut la primera trucada d’auxili poc abans de 8.00 i s’ha posat en marxa un ampli dispositiu amb gairebé un vintena d’ambulàncies i set dotacions dels Bombers per evacuar els trens. “El tren anava ple i el meu vagó, que era l’últim, estava totalment ple”, ha explicat un altre viatger. “Ens han fet baixar a tots. Ara tothom està fora del tren, hi ha gent que està agafant trens de tornada”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: jm a desembre 07, 2022 | 12:16
    jm desembre 07, 2022 | 12:16
    fa por agafar els trens espanyols…
    • Icona del comentari de: Pere a desembre 07, 2022 | 14:38
      Pere desembre 07, 2022 | 14:38
      Aneu-vos queixant i posant-vos llacets grocs i fent fakes DUI, que les enculades que us fotran cada cop seran més bèsties.
  2. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a desembre 07, 2022 | 12:47
    Tripartit no, gràcies desembre 07, 2022 | 12:47
    Sort que el PPSOERC encara no ha aprovat la llei dels "desordres públics agreujats", sinó els ferits pel xoc de trens de rodalies podrien anar a la garjola, acusats de ferir-se per desprestigiar Renfe, Adif i el centralisme ferroviari colonial...
    • Icona del comentari de: Jmcb a desembre 07, 2022 | 12:57
      Jmcb desembre 07, 2022 | 12:57
      Sols tenim allo que deien… els descendents de la “perra gorda”
  3. Icona del comentari de: Lluís Soler a desembre 07, 2022 | 13:13
    Lluís Soler desembre 07, 2022 | 13:13
    Jo estava al tren i no estic gens d'acord amb l'article. En tot moment el personal ha estat atent i amable, el cop ha sigut fort però no cal exagerar. Moltes persones estàvem de peus i no hem caigut a terra. Al meu vagó cap persona ha resultat ferida, només contusions molt lleus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa