Quatre detinguts per apedregar els Mossos després d’una rave a Prades

La investigació continua oberta

S’ha acabat la festa, almenys per uns dies. Els Mossos de Reus van detenir aquest dimecres passa quatre homes d’entre 25 i 60 anys de nacionalitat espanyola i romanesa i veïns de Reus (Baix Camp) per un delicte d’atemptat als agents de l’autoritat . Dos d’ells, que tenien ordres de detenció per fets del cap de setmana anterior, també se’ls atribueix un delicte de desordres públics.

Segons ha explicat la policia, el passat 4 d’abril els mossos van rebre diferents avisos sobre una festa il·legal en una masia a Prades. De fet, el dia abans també s’havien registrat destrosses i greus comportaments incívics a la població.  Diverses patrulles van adreçar-se al lloc i va localitzar diversos grups de persones que van fugir endinsant-se al bosc.

Alguns que no corrien tant van interceptar uns joves i van denunciar-ne quatre, tres d’ells menors d’edat, per incompliment de les mesures sanitàries, i van ser lliurats als seus pares. Així mateix, un dels detinguts va animar a la resta de joves a llençar pedres als agents i al vehicle policial als quals sortosament no van impactar. Els agents que van intervenir, van reconèixer clarament l’inductor dels aldarulls. De fet,és una persona coneguda per ocasionar diferents incidents amb els cossos policials per la qual cosa van emetre una ordre de detenció per aquests fets.

Com a resultat dels incidents, es va ordenar la detenció del principal inductor i d’un altre dels més participatius en l’acció contra els Mossos.  Tres dies després dels incidents, esva muntar un dispositiu per tal de detenir-los. Al carrer Badalona de Reus una dotació de paisà  va poder localitzar a un dels joves que tenia l’ordre de detenció.  En el moment en què l’anaven a identificar aquest va accelerar el pas per entrar al portal de casa seva amb la intenció de fugir i un dels agents va ordena-li que s’aturés. No en va fer cas. Els mossos van retenir-lo pel braç perquè no entrés al portal i aquest va intentar desfer-se d‘ells empentant-los i resistint-se activament.

Davant d’això, un grup d’unes deu persones van envoltar la patrulla increpant-los i agafant-los per l’esquena i entre elles es trobava un familiar del detingut que també va agredir els mossos. Una vegada detinguts i traslladats a dependències policials, una patrulla va arrestar un tercer individu que també hauria insultat i agredit els agents .Durant la tarda , es va procedir a la detenció d’una altra persona que també havia participat activament en els aldarulls de Prades contra els agents policials i els Mossos. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. Els quatre detinguts han passat avui a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Reus i el jutge ha decretat la seva llibertat amb càrrecs.

Nou comentari