El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mor un home en un xoc frontal a la Vall d’en Bas
  • CA

Un home de 50 anys i veí d’Olot ha mort aquest dilluns al matí en un xoc frontal a la Vall d’En Bas, a la Garrotxa. Els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís poc abans de tres quarts de deu del matí per una col·lisió frontal entre dos turismes a la C-153. La policia està investigant les causes de l’accident. A banda del conductor de 50 anys que ha mort, l’acompanyant que anava al seient del copilot està ferit greu i l’han traslladat en un helicòpter medicalitzat fins a l’hospital Josep Trueta de Girona. Pel que fa al conductor del segon vehicle implicat en el xoc, ha estat traslladat en ambulància al Trueta després de quedar ferit menys greu. Durant uns minuts s’ha tallat la carretera C-153 en els dos sentits de la marxa. Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat quatre patrulles dels Mossos d’Esquadra, dues dotacions dels Bombers i un helicòpter i dues ambulàncies del SEM.

Amb aquesta víctima, ja son 115 les persones que han perdut la vida a les carreteres catalanes durant el 2021. Durant el mateix període del 2019 van perdre la vida 157 persones en 144 sinistres mortals en zona interurbana, una xifra que suposa un descens del 27,4% de víctimes. Durant l’octubre han perdut la vida 16 persones a les carreteres catalanes, una dada que suposa una reducció del 23,8% respecte l’octubre del 2019, quan van morir 21 persones.

En tots els mesos hi ha hagut una reducció de la sinistralitat, tret del maig i juny, amb 17 i 18 morts respectivament, que concentren prop de la tercera part de les víctimes de l’any. La meitat dels morts aquest any són de col·lectius vulnerables, concretament, 42 motoristes, 11 vianants i 4 ciclistes. En el mateix període de l’any 2019 havien mort 41 motoristes, 11 vianants i 8 ciclistes. La reducció de víctimes mortals entre els ciclistes és doncs, del 50%.

El Servei Català de Trànsit continua demanant més percepció del risc i consciència de la pròpia fragilitat als motoristes, ciclistes i vianants, així com respecte i col·laboració a la resta d’usuaris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa