El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Incident a una base militar per la presència d’una gallina amb una càmera
  • CA

Una gallina, una càmera, maniobres militars, Mossos d’Esquadra, un biòleg i un estudi científic. Sembla un acudit però en realitat és el que va passar aquest dijous a la base militar de Sant Climent Sescebes, a l’Alt Empordà. Els militars van aturar les maniobres per la presència d’una gallina amb una càmera i sensors dintre de la zona de maniobres. L’au estava lligada enmig del camp i va obligar els militars a trucar els Mossos, que quan s’hi van apropar van veure que a la part de la càmera hi havia una etiqueta de la Universitat de Girona. Es van posar en contacte amb aquesta universitat i fins al lloc dels fets es va desplaçar un biòleg que va explicar que la gallina participava a un estudi autoritzat, tot i que estava a la zona prohibida perquè no sabia que ho era.

Un cop es va descobrir el motiu de la presència de la gallina se li va tornar al biòleg, que va marxar després d’esclarir aquesta història de tints inversemblants a la base militar Álvarez de Castro de Sant Climent Sescebes. Els Mossos que van participar en aquesta història van ser els de la patrulla de seguretat ciutadana, ja que els militars no entenien per què una gallina que no es movia duia sensors i una càmera. Creien que la gallina estava morta, però en realitat estava viva però lligada.

Un estudi sobre l’àliga cuabarrada

Segons han explicat a l’ACN fonts properes al cas, l’au era part d’un estudi a la zona de l’Albera sobre l’àliga cuabarrada i no era el primer cop que es feia una investigació així, tot i que sí el primer cop que intervenien els militars. L’investigador, en aquest cas, no sabia que la gallina estava lligada a una zona d’exclusió militar, el que va provocar tot el malentès.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Català a octubre 07, 2022 | 07:47
    Català octubre 07, 2022 | 07:47
    Mireu si en son de gallines els heroics militars espanyols.
  2. Icona del comentari de: a pastar fang a octubre 07, 2022 | 08:28
    a pastar fang octubre 07, 2022 | 08:28
    A Sant Climent es foten molta garnatxa, lo normal hauria estat rebentar la gallina amb 1000 bales.
  3. Icona del comentari de: T@M a octubre 07, 2022 | 09:32
    T@M octubre 07, 2022 | 09:32
    Encara diran que tot és una conxorxa dels catalans trencadors de la pàtria per contraespiar al exèrcit espanyol.
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a octubre 07, 2022 | 17:43
      Pere Llimonera i Citronell octubre 07, 2022 | 17:43
      ... tampoco seria tan extraño... ya han habido muchas pruebas de los racistas, xeonofobos, supremacistas radicales, totalitarios, sectarios independencieros de patrias inventadas que han sobrepasado todos los limites; incluido meter a Putin y los Rusos en sus asuntos suprematas, dar G0Lpes, difamar, inventar y falsear todo, hacer propaganda 'feixista', y un sinnúmero de ataques físicos y/o morales contra los Catalanes y resto de Españoles que N0 piensan ni actúan como ellos; ataques contra la Ley, la Democracia y el Estado de Derecho, etc. ... Esta gente que ha demostrado tener un espíritu tan gallina, N0 sonde fiar; y hay que vigilarlos de cerca y tenerlos atados en corto... por eso, está muy bien hecho el llamar a los Mossos para que se encargaran del asunto y posible grave delito...
  4. Icona del comentari de: Català a octubre 07, 2022 | 09:40
    Català octubre 07, 2022 | 09:40
    Doncs, encara que te'n fotis, TaM.
  5. Icona del comentari de: JordiP a octubre 07, 2022 | 09:59
    JordiP octubre 07, 2022 | 09:59
    Algun jutge "amic" acabarà incloïnt aquest ridícul episodi en el sumari del "cas Volhov". Diràn que van ser els rusos que van enviar la gallina a explorar l'estat de funcionament del material pesant o qualsevol aberrant sospita semblant. Quin país, companys!
  6. Icona del comentari de: es que me desorino, em pixo a octubre 07, 2022 | 10:09
    es que me desorino, em pixo octubre 07, 2022 | 10:09
    és que son armes de destrucció massiva ... els hi deixen ous podrits realment el nivell d'intel·ligència del ejercito español, és de traca i mocador

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa