El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Estabilitzat l’incendi entre Peramola i Oliana
  • CA

Els han donat per estabilitzat aquest matí l’incendi forestal que es va originar ahir entre Oliana i Peramola i que va obligar a tallar la C-14 a l’alçada de l’Alt Urgell. Actualment hi estan treballant 42 dotacions terrestres dels bombers per tal de remullar la zona i evitar rebrots de l’incendi. El foc es va iniciar arran de l’averia d’una màquina recol·lectora que treballava en un camp. A causa d’aquesta situació, continua tallada la propera C-14 entre els quilòmetres 144 i 141,5, entre Oliana i el pantà d’Oliana, segons detalla el Servei Català de Trànsit (SCT). L’objectiu principal dels bombers, originàriament era que el foc no s’obrís cap a la serra d’Aubenç i Roc de Cogul. El flanc dret era el que més preocupava i és on s’hi ha treballat amb més intensitat. El foc, de moment, ha afectat unes 60 hectàrees, segons els Agents Rurals.

Un nou incendi crema a Catalunya a causa de l’onada de calor. Aquest cop és entre Oliana i Peramola i l’avís es va donar cap a les dues del migdia d’ahir diumenge. 13 dotacions de Bombers s’hi van traslladar ràpidament. Com aquest, més d’una trentena d’incendis han cremat els boscos catalans aquests últims dies. Tal com ha explicat en unes declaracions el conseller d’interior Joan Ignasi Elena, “la simultaneïtat de totes les operacions és clau”per acabar amb els focs.

Mesures intensives en el foc de Baldomar

Per si fos poc, els bombers també treballen en l’incendi de Baldomar, i han posat especial interès en el tram que va entre la serra de Sant Mamet i Alòs de Balaguer. Ara per ara, tenen una desena part de l’àrea coberta, mentre que a l’àrea dreta aquesta arriba als dos terços de la superfície. De fet, es considera que la zona dels nuclis de Baldomar i la Clau està estabilitzada. S’ha reforçat durant tota la nit el flanc esquerra, que és el que cremava obertament. Segons els Agents Rurals, l’incendi ja ha cremat 2.419,47 hectàrees, dels quals 2.560,19 són de vegetació forestal i 142,22 dde vegetació agrícola.

Una columna de fum de l'incendi de Baldomar vista des de l'ermita de Sant Mamet / ACN
Una columna de fum de l’incendi de Baldomar vista des de l’ermita de Sant Mamet / ACN

En unes declaracions als mitjans de comunicació aquest diumenge, el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, ha dit que durant el matí s’han vist columnes de fum que es deuen a cremes internes i que l’objectiu és intentar “aguantar fins les set o vuit del vespre” amb la situació actual, tenint en compte que el vent pot fer aflorar nous focus.

Més notícies
Vehicles de bombers
Els Bombers treballen en un nou incendi a Olivella que afecta 40 hectàrees
Notícia: Els Bombers treballen en un nou incendi a Olivella que afecta 40 hectàrees
Comparteix
Aragonès i Elena demanen confiança en els Bombers i prudència civil
L'alcalde de Lladurs conversa amb efectius de la UME / Jordi Borràs, ACN
Els Bombers donen per estabilitzat l’incendi de Lladurs
Notícia: Els Bombers donen per estabilitzat l’incendi de Lladurs
Comparteix
A l'incendi d'Artesa de Segre hi continuen treballant una setantena de de dotacions
L'alcalde de Lladurs conversa amb efectius de la UME / Jordi Borràs, ACN
Els Bombers esperen estabilitzar l’incendi de Lladurs aquesta nit
Notícia: Els Bombers esperen estabilitzar l’incendi de Lladurs aquesta nit
Comparteix
"Estem en el pitjor moment", alerten els Bombers
Columna de fum de l'inendi a Corbera d'Ebre al costat de dos aerogeneradors
Controlat l’incendi de Corbera d’Ebre en el dia més complicat
Notícia: Controlat l’incendi de Corbera d’Ebre en el dia més complicat
Comparteix
Ara els esforços segueixen en els focs de Lladurs, al Solsonès, i el d'Artesa de Segre, els quals segueixen descontrolats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa