El Govern recorda que “toca” vacunar-se davant el risc d’Òmicron

El Govern ha fet aquest dimarts una crida a vacunar-se contra la Covid-19 davant els riscos que hi pot haver per l’aparició de noves variants com és el cas d’Òmicron. A Espanya es va identificar el primer cas ahir a Madrid i també hi ha dos casos sospitosos a Catalunya, que segons el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, s’acabarien de determinar aquest dimarts.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha enviat un missatge de tranquil·litat davant la nova variant, però ha insistit en la necessitat de vacunar-se perquè és el que “toca”. A banda, la portaveu ha recordat que ja s’han descarregat 10,5 milions de certificats covid de la UE, que es reactivarà la matinada de dijous a divendres després dels problemes tècnics de la setmana passada i al suspensió del cap de setmana.

Plaja ha advertit que moltes de les descàrregues les fan els mateixos usuaris, en el sentit que hi ha persones que se’l descarreguen cada vegada que el necessiten. La portaveu del Govern ha demanat a la població que se’l descarregui i se’l guardi, “que no sigui necessari fer el mateix pas, el document es pot descarregar a través de la web i l’aplicació, que està plenament operativa”.

La vacunació ha incrementat després que s’hagi ampliat el certificat covid, però el percentatge global de vacunació està encara en un 75% de pauta completa. Els experts aposten per ampliar la vacunació, també les terceres dosis, donat que ja s’ha admet que l’eficàcia de les vacunes dura menys del que s’esperava.

Comentaris

    NO PAS! Novembre 30, 2021 | 13:19
    Toca-toca, toca-toca, toca-toca... La tirania d'aquests eixelebrats!
    Si Novembre 30, 2021 | 14:22
    És clar, per que per la vacuna contra botiflers covards del govern de Vichy, potser ja no hi som a temps.

Nou comentari