El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Primer cas de variant òmicron a l’Estat
  • CA

L’Hospital Gregorio Marañón de Madrid ha detectat el primer cas de variant òmicron de coronavirus a l’Estat espanyol. En un missatge publicat al seu compte de Twitter, el laboratori de microbiologia i malalties infeccioses d’aquest hospital madrileny ha assegurat que es tracta d’un viatger que ha arribat en un vol procedent de Sud-Àfrica. Apunten, a més, que aquest passatger “es troba bé” i ja està aïllat. Es tracta d’un home de 51 anys que va tornar d’aquest país el passat 28 de novembre amb una escala a Amsterdam.

La direcció general de Salut Pública manté la vigilància epidemiològica dels contactes estrets del vol que va aterrar a Madrid procedent de la capital holandesa. El positiu va ser detectat mitjançant un cribratge amb test d’antígens en l’aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas.

Aquest mateix dilluns el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha advertit que l’aparició del primer cas de la nova variant Òmicron a Catalunya és una “qüestó de dies”. En una entrevists a El Matí de Catalunya Ràdio, Argimon ha dit que “pots tancar fronteres per endarrerir una mica” l’arribada, però ja és pràcticament impossible evitar-ho. El conseller de Salut diu que els països rics s’ho han de “fer mirar” perquè “tanquem ràpid, però en canvi no enviem vacunes” als països pobres. “Des d’un punt de vista egoista —ha afegit— ho hauríem de fer perquè les noves variants apareixen quan el virus circula i en llocs on no hi ha vacunació o el percentatge de cobertura és molt baix el virus circularà molt més”. De moment, a Catalunya no s’ha identificat cap cas de la nova variant que ha aixecat alerta mundial.

Argimon també ha explicat que la incidència a Catalunya en aquest moment és més elevada en el grup de nens i nenes per sota dels 12 anys, que “no estan vacunats” i també en les franges d’edat de qui és suposa que són “pares i mares”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Paco Lafuente a novembre 29, 2021 | 18:44
    Paco Lafuente novembre 29, 2021 | 18:44
    el que no entenc, és com a pogut agafar un vol, sent possitiu de COVID-19

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa