Cues per punxar-se: “Em volia llançar per la finestra i vacunar-me no era una prioritat”

Les cues amb centenars de persones per vacunar-se han tornat a formar-se als punts de vacunació massius que el Departament de Salut encara manté oberts. Persones de perfil divers han acudit aquest divendres a rebre la vacuna, moltes sense cita prèvia, per tal de rebre la primera dosi de la vacuna. Al costat d’aquests també hi havia persones vacunades amb Janssen, que anaven a rebre la dosi de reforç. Algunes de les persones que feien fila aquest divendres per rebre la primera dosi han explicat que no ho han fet fins ara perquè tenen recels sobre el vaccí i no creuen les informacions publicades.

Més enllà de les opinions de desconfiança sobre els vaccins, també hi ha persones que no hi han anat fins ara perquè tenien altres prioritats. Un noi d’uns 40 anys, que manté el seu nom en l’anonimat, explica que no ha vingut a vacunar-se perquè ara es demani el certificat Covid per entrar als bars i restaurants, si bé la mesura s’ha suspès pel col·lapse de La Meva Salut. Visiblement afectat el noi de la cua afirma: “Fa dos mesos estava pensant en llançar-me per la finestra, per tant, vacunar-me no era una prioritat”. Sense donar detalls sobre la seva situació desesperada, que causa estupefacció entre les persones que té al voltant de la cua, l’home afegeix: “Com que aquesta opció la contemplo cada cop menys, ara vinc a vacunar-me”.

Uns metres més endavant en Martí, de 34 anys, fa cua també per rebre la seva primera dosi. Fa mesos que l’hagués pogut tenir inoculada, però no ha estat fins ara que s’obligarà a mostrar el certificat per entrar a bars, restaurants i gimnasos, que s’ha vist amb la necessitat imperiosa de rebre el vaccí. Ho fa sense creure-hi i perquè s’ha vist acorralat: “En aquesta vacuna no hi crec realment, avui encara estem en fase experimental, però ara és que no puc ni anar a sopar amb els amics ni al gimnàs ni a esquiar”.

Aquest jove, que pertany a la franja d’edat que més resistència ofereix a vacunar-se, diu que ara ha accedit a vacunar-se perquè és una persona “bastant social” i en aquest moment ha començat a sentir que li “tallen” les seves “llibertats”. El certificat Covid no obliga a vacunar-se perquè també hi ha l’opció de presentar un test negatiu. Si fins ara no ha rebut la vacuna també és perquè ell assegura que es troba bé i no la necessitaria: “Jo em trobo bé i crec que a nivell de periodisme i comunicació s’hauria de posar més èmfasi en l’alimentació i l’exercici físic, i no tant a nivell mèdic”. L’home afegeix a més que “hauríem de ser més conscients de l’importància de les defenses del nostre cos”.

Al principi de la cua, que avança ràpidament, una noia de 14 anys amb la seva mare també fa espera per vacunar-se. Per què no ho ha fet fins ara? Respon la mare, que sí està vacunada: “No l’havia vacunat fins que no ha estat obligatori [diu posant una cara de molèstia], perquè és que si no no pot fer res, ni extraescolars”. La noia sembla que sí que volia rebre la vacuna, però la mare s’hi oposava. “Per seguretat, jo crec que ho tenen provat només a partir els 16 anys”, diu la dona, posant en dubte els informes científics i els avals de les agències reguladores tant d’Europa com dels EUA.

Del 9 al 15 de novembre es van vacunar per primera vegada 11.865 persones, mentre que del 16 al 22 se n’han vacunat en primera dosi 15.800, segons les dades del Departament de Salut d’aquest divendres. Això suposa que hi ha hagut en una setmana un increment de gairebé 4.000 persones més. Actualment, el 74,9% de la població de Catalunya està vacunada amb pauta completa. La franja més endarrerida és al dels 30-34 anys, amb un 69,6%.

Comentaris

  Tano Novembre 26, 2021 | 19:17
  Hi ha que veure com s'ha tornat la gent. Enlloc de vacunar-se per evitar contraure la malaltia i evitar encomanar al pròxim, van a vacunar-se per poder entrar als bars i restaurants. Te collons el tema, en quin món vivim.
  Pep Novembre 26, 2021 | 20:11
  Per sort, aquesta mesura farà que molta part dels que pensen només en ells mateixos acabin vacunats, per bé del conjunt de tota la comunitat. Sembla mentida que sigui tan difícil d'entendre...
  miquel puigpelat Novembre 26, 2021 | 20:28
  A la demarcació de Girona, no hi ha vacunes. Com es pot exigir un certificat covid sense vacunes i sense està preparat tecnològicament?. Aquest govern cada vegada fa més el ridícul.
  Vendetta Novembre 26, 2021 | 23:49
  Els tontets arriven tard pero mes val tard ke mai, els ki no es vulgui vacunar tancat a casa ja veureu com espavilan
  fat boy Novembre 27, 2021 | 00:57
  De manera que els emprenya mes no poder beure una cervesa que palmar rabiant com un gos. Es necessita ser imbecil.
  Periodisme? Novembre 27, 2021 | 08:39
  Si estàs disposat a llençar-te per la finestra, vacunar-te és certament una opció alternativa.
  Quitos Novembre 27, 2021 | 10:58
  "... Els hi tallen la llibertat..." semejante demagogia también la podrían sostener los fumadores, que no pueden fumar tampoco en ninguno d los lugares mencionados. Y es q tu libertad termina allá donde perjudicas a los demás ya sea fumando o contagiando.
  Colla de demagogs Novembre 27, 2021 | 11:40
  Voler seguir viu a costa de la llibertat dels altres és molt insolidari.
   fat boy Novembre 27, 2021 | 13:01
   Ha, ha. Em recorda aquell lema d'una companyia d'autocars mexicana: Antes morir que llegar tarde.
  Agulla Novembre 27, 2021 | 13:53
  El titular diu "cues per punjar-se", però a les venes?, pregunto
   fat boy Novembre 27, 2021 | 14:30
   No, a la punta de la fava.
  gris Novembre 27, 2021 | 17:08
  Tots criticant desde la supèrbia, agafant-vos fort a les excuses dels suposats cuatre tontets de la fila que volen seguir de festa, sense pensar ni un segon amb lo manipolats i patetics que sou. Podeu no estar d'acord , no defensare ni una banda ni l'altre, però com tot a la vida, res es totalment blanc o negre, i tenir una mica de criteri us ajudaria a la vida.
   fat boy Novembre 27, 2021 | 20:21
   Es clar que si. Mira el Hitler que va fer les primeres autopistes, no fumava i estimava molt el seu gosset, oi. Ah, i complia el que prometia.

Nou comentari